Authors Guild: Stoppa Simon & Schuster-affären

Authors Guild är en av flera författarorganisationer som tillsammans skrivit brev till det amerikanska justitiedepartementet (DoJ) med en uppmaning om att de ska stoppa Penguin Random House köp av Simon & Schuster. De menar att konsolideringen av bokbranschen har gått för långt, rapporterar Publishers Weekly. De menar att det inte räcker att blockera uppköpet utan menar att DoJ ”proaktivt måste omstrukturera hela bokmarknaden på ett sätt som även hanterar hotet från Amazon”.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.