Simon & Schuster köper nederländska koncernen VBK med 13 förlag

💰 Uppköp. Simon & Schuster är i Sverige mest kända för affären med Penguin Random House som sprack. Istället fick de investmentbolaget KKR som ägare. Nu gör S&S sitt första förvärv utanför den engelskspråkiga marknaden med köpet av den nederländska förlagskoncernen Veen Bosch & Keuning (VBK).
VBK och dess 13 förlag i Nederländerna och Belgien, med runt 6000 författares verk, ska fortsätta agera självständigt, skriver Publishing Perspectives. Mer siffror: VBK ger ut 1500 titlar per år med 280 anställda medan Simon & Schuster ger ut 1300 nya titlar varje år och har 1700 anställda. Jonathan Karp, VD för Simon & Schuster, ser köpet som en möjlighet att utöka marknaden för nederländska författare globalt.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.