Per Starke debuterar med roman om 1400-talets Europa

Debutanten Per Starke. Foto: Mikael Ringlander

Jag är född och uppvuxen i Göteborg. Jag har studerat teologi i sju år, med inriktning mot religionsfilosofi. Därefter har jag gjort en chefskarriär inom diverse branscher: IT, forskning och utbildning, rehabilitering, hotell och vård. Idag arbetar jag som chef inom Svenska kyrkan med ansvar för hela Svenska kyrkans digitalisering och samverkan inom IT, administration, lönehantering och ekonomi.

Jag har tre vuxna barn och bor på en ö på västkusten, där jag ägnar mig åt mina fritidsintressen segling, havskajak och idéhistoria.

Min debutroman Den florentinska liljan är första boken i en planerad svit om Europas utveckling från 1400-talet till idag. Jag arbetar också med en bok om ledarskap, där modern ledarskapsteori exemplifieras genom FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld.

Den florentinska liljan

Den florentinska liljan

Ett underbart vackert litet flickebarn med mörkt yvigt hår föds 1420 på studentområdet i Padua norr om Florens. Kommer skandalen leda till att kvinnor förbjuds på universitetet? I hennes omedelbara närhet finns de tre studentkamraterna Cusanus, Toscanelli och Cesarini. Den första gav oss en modern vetenskapssyn. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,