ANNONS

Både London Book Fair och Livre Paris senarelägger 2021 års bokmässor

Två av vårens stora bokmässor, Livre Paris och London Book Fair, har redan nu senarelagt sina evenemang 2021 till maj respektive månadsskiftet juni/juli. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

London Book Fair väljer att flytta startdatum för 2021 års mässa från mars till 29 juni medan Livre Paris senarelagts till 28 maj.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Den stora bokmässan i London fick hård kritik för att de ställde in årets mässa så sent, ett beslut som tvingades fram av stora förlag och andra utställare som hoppade av.

Med det läge som råder för smittspridningen och en pågående lockdown av både bokhandlar och andra ”ej grundläggande” butiker runtom i Storbritannien så tog arrangörerna (Reed Exhibitions) tillfället i akt att redan nu senarelägga 2021 års mässa.

The Bookseller och Publishing Perspectives rapporterar att mässledningen igår kommunicerade ut de nya datumen för London Book Fair som ska äga rum mitt i sommaren, mellan 29 juni och 1 juli.

Valet av datum är kopplat till de prognoser som brittiska myndigheter gjort för när det är lämpligt att återigen arrangera storskaliga arrangemang. Till 2022 års mässa hoppas man återta sin ordinarie tidpunkt i den globala mässkalendern.

Men redan nu vänds blickarna mot de övriga arrangörerna av bokmässor under våren. Bologna är planerad till 12-15 april 2021. Däremot har Livre Paris som skulle ägt rum 19-22 mars 2021 valt att senarelägga sin bokmässa till 28-31 maj 2021 i hopp om att läget är bättre då, ett beslut som togs för drygt två veckor sedan. Bokmässan i Paris 2019 lockade över 160 000 besökare, medan 2020 års mässa ställdes in.

Samtidigt hemma i Sverige: Igår meddelade även litteraturfestivalen Textival i Göteborg att de avblåser årets upplaga och flyttar fram den till senare delen av 2021, medan Augustgalan kommer att hållas som ett digitalt evenemang.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL