Håll dig uppdaterad om de internationella bokmässorna med Boktugg. Foto/illustration: iStock. Montage och anpassning: Boktugg.

Bokmässan Livre Paris 2020 ställs in på grund av Coronaviruset

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Sent på söndagskvällen ska arrangörerna för Bokmässan i Paris ha skickat ut ett pressmeddelande som bekräftar att årets mässa ställs in helt.

Redan på lördagen spekulerades i att Bokmässan i Paris, Livre Paris, skulle komma att ställas in efter regerigens beslut om att förbjuda arrangemang med över 5000 deltagare som ett sätt att hindra spridning av Coronaviruset i Frankrike.

Då skrev mässan på Twitter att besked skulle komma på måndagen men enligt franska branschtidningen Livres Hebdo skickades ett pressmeddelande ut sent på söndagen där mässan bekräftade att de ställer in och istället hälsar alla välkomna 2021 istället.

Mässan ska ha skrivit att de ”har fattat det beklagliga beslutet att ställa in 2020 års upplaga av Livre Paris” och att det sker under force majeure efter regeringens beslut, enligt Livres Hebdo.

Så sent som i lördags förekom marknadsföring för bokmässan Livre Paris i sociala medier och många efterfrågade information från arrangörerna om vad som händer och hur det blir med köpta biljetter och bokade montrar. Beslutet att ställa in ska ha skett i helgen.

Det blir den första stora bokmässan som faktiskt ställer in. Tidigare har både Taipei och Bologna flyttat fram sina mässor till maj månad, men de franska arrangörerna tyckte uppenbarligen inte att det var realistiskt att omboka och genomföra en mässa vid en annan tidpunkt.

Texten uppdateras

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL