Bokmässan Livre Paris 2020 ställs in på grund av Coronaviruset

Håll dig uppdaterad om de internationella bokmässorna med Boktugg. Foto/illustration: iStock. Montage och anpassning: Boktugg.

Sent på söndagskvällen ska arrangörerna för Bokmässan i Paris ha skickat ut ett pressmeddelande som bekräftar att årets mässa ställs in helt.

Redan på lördagen spekulerades i att Bokmässan i Paris, Livre Paris, skulle komma att ställas in efter regerigens beslut om att förbjuda arrangemang med över 5000 deltagare som ett sätt att hindra spridning av Coronaviruset i Frankrike.

Då skrev mässan på Twitter att besked skulle komma på måndagen men enligt franska branschtidningen Livres Hebdo skickades ett pressmeddelande ut sent på söndagen där mässan bekräftade att de ställer in och istället hälsar alla välkomna 2021 istället.

Mässan ska ha skrivit att de ”har fattat det beklagliga beslutet att ställa in 2020 års upplaga av Livre Paris” och att det sker under force majeure efter regeringens beslut, enligt Livres Hebdo.

Så sent som i lördags förekom marknadsföring för bokmässan Livre Paris i sociala medier och många efterfrågade information från arrangörerna om vad som händer och hur det blir med köpta biljetter och bokade montrar. Beslutet att ställa in ska ha skett i helgen.

Det blir den första stora bokmässan som faktiskt ställer in. Tidigare har både Taipei och Bologna flyttat fram sina mässor till maj månad, men de franska arrangörerna tyckte uppenbarligen inte att det var realistiskt att omboka och genomföra en mässa vid en annan tidpunkt.

Texten uppdateras

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,