ANNONS

Ingen fysisk bokmässa i Frankfurt 2020, meddelar arrangörerna idag. Foto: iStock.

Bokmässan i Frankfurt överger planer på fysiska utställare 2020

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det blir inga fysiska utställare på Bokmässan i Frankfurt 14-18 oktober, meddelar arrangörerna idag. Nya karantänregler sätter stopp för utställare och besökare.

Samtidigt som Bokmässan i Göteborg tog det kloka beslutet att ställa in den fysiska delen av årets bokmässa helt och satsa på enbart en digital seminariedel så ville Frankfurt göra en fysisk mässa också. Bokmässan i Frankfurt är en av de allra största i världen och på flera sätt den viktigaste i Europa.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Men idag meddelade mässledningen att de ger upp planerna på en kombinerad digital och fysisk utställning. Det blir enbart digitala event och ett fåtal fysiska evenemang i staden Frankfurt samt i Festhalle. Nya karantänregler som införs den 1 oktober gör det praktiskt taget omöjligt för europeiska besökare att komma till Frankfurt samtidigt som reserestriktioner hindrar utställare från ett flertal länder, skriver The Bookseller.


ANNONS


– Frankfurter Buchmesse växer och frodas av internationellt utbyte. Vi vill tacka alla utställare för deras förtroende och vilja att förverkliga en fysisk version av Frankfurter Buchmesse 2020, säger mässdirektören Juergen Boos och tillägger:

– Nu kommer fokus att ligga på våra digitala erbjudanden. Vi har expanderat våra befintliga tjänster de senaste månaderna med ett detaljerat erbjudande av digitala tjänster och evenemang online. Det innebär att internationella branschmänniskor kommer att kunna använda kända och nya digitala arenor för att driva sina affärer framåt, även i coronatider. Och den läsande allmänheten kommer att ha möjligheten att uttrycka sin entusiasm för böcker på två sätt: online och på evenemang i Frankfurt.

De flesta utländska förlag och agenter har redan ställt in sin medverkan på Frankfurtmässan, inklusive en rad svenska förlag.

Läs även dagens Analysbrev: När digitala event blir det nya normala

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

BROTTSTYCKEN – SÅVITT JAG KOMMER IHÅG

Brottstycken kom till när jag efter ett långt yrkesliv som försvarsadvokat tänkte på alla händelser och episoder som passerat revy under alla år. Jag tänkte på de fantastiska personer jag mött i mitt yrke. Jag ville gärna ge dessa människor den röst de inte fått inför rätta. De tankar de velat ge uttryck för men aldrig fått.

Carl J. Tengström kommer ursprungligen från Finland där han föddes i Åbo. Efter skolgång i Finlands äldsta skola med anor från munktiden flyttade Carl utomlands, först till Freiburg im Breisgau i Sydtyskland,där han läste medicin och senare till Bern i Schweiz och Hamburg i Nordtyskland, där han avslutade sin utlandstid med studier i internationell rätt. Återkommen till Sverige började Carl läsa juridik i Uppsala. Det blev början till hans ”brottsliga” bana. Efter sin aktiva tid som försvarsadvokat är Carl numera verksam som översättare och författare.

Läs mer på författarens hemsida

(...) Läs hela artikeln »