ANNONS

Bokmässan i Frankfurt överger planer på fysiska utställare 2020

Ingen fysisk bokmässa i Frankfurt 2020, meddelar arrangörerna idag. Foto: iStock.

Det blir inga fysiska utställare på Bokmässan i Frankfurt 14-18 oktober, meddelar arrangörerna idag. Nya karantänregler sätter stopp för utställare och besökare.

Samtidigt som Bokmässan i Göteborg tog det kloka beslutet att ställa in den fysiska delen av årets bokmässa helt och satsa på enbart en digital seminariedel så ville Frankfurt göra en fysisk mässa också. Bokmässan i Frankfurt är en av de allra största i världen och på flera sätt den viktigaste i Europa.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

Men idag meddelade mässledningen att de ger upp planerna på en kombinerad digital och fysisk utställning. Det blir enbart digitala event och ett fåtal fysiska evenemang i staden Frankfurt samt i Festhalle. Nya karantänregler som införs den 1 oktober gör det praktiskt taget omöjligt för europeiska besökare att komma till Frankfurt samtidigt som reserestriktioner hindrar utställare från ett flertal länder, skriver The Bookseller.

ANNONS

– Frankfurter Buchmesse växer och frodas av internationellt utbyte. Vi vill tacka alla utställare för deras förtroende och vilja att förverkliga en fysisk version av Frankfurter Buchmesse 2020, säger mässdirektören Juergen Boos och tillägger:

– Nu kommer fokus att ligga på våra digitala erbjudanden. Vi har expanderat våra befintliga tjänster de senaste månaderna med ett detaljerat erbjudande av digitala tjänster och evenemang online. Det innebär att internationella branschmänniskor kommer att kunna använda kända och nya digitala arenor för att driva sina affärer framåt, även i coronatider. Och den läsande allmänheten kommer att ha möjligheten att uttrycka sin entusiasm för böcker på två sätt: online och på evenemang i Frankfurt.

De flesta utländska förlag och agenter har redan ställt in sin medverkan på Frankfurtmässan, inklusive en rad svenska förlag.

Läs även dagens Analysbrev: När digitala event blir det nya normala

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se