Bokmässan i Frankfurt bryter samarbetet med Ryssland

Bokmässan i Frankfurt fördömer den ryska invasionen av Ukraina och avbryter samarbetet med statliga ryska institutioner som planerat en samlingsmonter.

Det började med ett öppet brev från kulturorganisationer i Estland, Lettland och Litauen (däribland författarförbund och förläggareföreningar) som uppmanade alla arrangörer av bokmässorna i London, Bologna och Frankfurt att utestänga ryska institutioner och samlingsmontrar från Ryssland.

Från Juergen Boos på Bokmässan i Frankfurt kom ett snabbt svar:

”Arrangörerna av Bokmässan i Frankfurt fördömer kraftfullt Rysslands attack på Ukraina beordrad av president Putin. Mot bakgrund av den ryska invasionen av Ukraina, ett brott mot internationell lag, avbryter Bokmässan i Frankfurt samarbetet med den Ryska statens institutioner ansvariga för att organisera Rysslands samlingsmonter på Bokmässan i Frankfurt. Mässan försäkrar att förlagen i Ukraina har dess fulla stöd.”

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL