Efter försäljningssuccén – Stephenie Meyer skriver två Twilight-böcker till

Stephenie Meyer skriver nya böcker utifrån vampyren Edwards perspektiv. Arkivbild: Matt Sayles.

Efter försäljningsframgångarna med den nya Midnattssol meddelar Stephenie Meyer att hon planerar att skriva åtminstone ytterligare två böcker i sin nygamla ”Twilight”-serie.

”Midnight sun” kom på engelska tidigare i augusti och sålde i 62 460 exemplar på tre dagar enbart i Storbritannien skriver The Guardian. I boken byter Meyer perspektiv och återberättar sin vampyrsaga men nu utifrån vampyren Edward i stället för att som tidigare återge Bellas perspektiv.

Perspektivbytet gjorde hon ursprungligen som en övning och när manuskriptet läckte ut på nätet 2008 lade hon det åt sidan.

Medan de brittiska fansen har omfamnat hennes nya bok har kritikerna inte varit nådiga: ”skrattretande dåligt skrivet” sammanfattade Independent.

Ett kärleksbrev till de överseende fansen, tyckte tidskriften Kirkus.

Midnattssol kommer på svenska i höst.

Nya Twilight av Stephenie Meyer på svenska

Midnattssol

Midnattssol

  • Förlag: B Wahlströms
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-11-30
  • ISBN: 9789132213601
Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel
Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL