ANNONS

Miljonregn över ung Fan Fiction-författare

Den stora succén Fifty shades of grey var från början en så kallad fan fiction av Twilight. Nu är ännu en eventuell framgångssaga i antågande då den 25-åriga Anna Todd enligt Billboard getts en sexsiffrig förskottsbetalning för sin historia After. 

Fan fiction, eller fan fic som det också kallas, innebär att amatörer skriver och delar icke-auktoriserade berättelser om befintliga karaktärer eller verkliga, kända, människor.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Anna Todd tog sitt liv som One Direction-fan till en ny nivå när hon upptäckte möjligheten attpublicera denna typ av historier på sajten Wattpad. Där publicerade hon sin historia After i vilken hon skriver om Harry Styles, en av sångarna i pojkbandet One Direction. En historia som hon skrivit dagligen i cirka 300 korta kapitel, och som fram tills nyligen lästs hela 800 miljoner gånger. Succén är ett faktum och nu har hon även sålt rättigheterna till Simon & Schusters imprint Gallery Books, och av dem fått en förskottsbetalning på ett sexsiffrigt dollarbelopp. Gallery Books beräknar att i november kunna publicera den omarbetade versionen av After. I denna blir Styles till en helt fiktiv karaktär, så som Bella och Edward från Twilight blev en ny succé som Anastasia och Christian i Fifty shades of grey. 

Så när får vi se en svensk fan fiction med Oscar Zia eller Måns Zelmerlöw i huvudrollen? Och vilka svenska förlag blir intresserade av rättigheterna till denna bok efter One Directions två utsålda konserter på Friends Arena i Stockholm nu i mitten av juni?

Bildkälla: Kate Elisabeth


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net