ANNONS

Miljonregn över ung Fan Fiction-författare

Den stora succén Fifty shades of grey var från början en så kallad fan fiction av Twilight. Nu är ännu en eventuell framgångssaga i antågande då den 25-åriga Anna Todd enligt Billboard getts en sexsiffrig förskottsbetalning för sin historia After. 

Fan fiction, eller fan fic som det också kallas, innebär att amatörer skriver och delar icke-auktoriserade berättelser om befintliga karaktärer eller verkliga, kända, människor.

Anna Todd tog sitt liv som One Direction-fan till en ny nivå när hon upptäckte möjligheten attpublicera denna typ av historier på sajten Wattpad. Där publicerade hon sin historia After i vilken hon skriver om Harry Styles, en av sångarna i pojkbandet One Direction. En historia som hon skrivit dagligen i cirka 300 korta kapitel, och som fram tills nyligen lästs hela 800 miljoner gånger. Succén är ett faktum och nu har hon även sålt rättigheterna till Simon & Schusters imprint Gallery Books, och av dem fått en förskottsbetalning på ett sexsiffrigt dollarbelopp. Gallery Books beräknar att i november kunna publicera den omarbetade versionen av After. I denna blir Styles till en helt fiktiv karaktär, så som Bella och Edward från Twilight blev en ny succé som Anastasia och Christian i Fifty shades of grey. 

Så när får vi se en svensk fan fiction med Oscar Zia eller Måns Zelmerlöw i huvudrollen? Och vilka svenska förlag blir intresserade av rättigheterna till denna bok efter One Directions två utsålda konserter på Friends Arena i Stockholm nu i mitten av juni?

Bildkälla: Kate Elisabeth

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net

SPONSRAT INNEHÅLL