Nya ”Twilight”-boken Midnattssol kommer på svenska till julhandeln

I augusti kommer författaren Stephenie Meyers nya bok i "Twilight"-serien. Nu är det klart att boken senare i höst även ges ut på svenska. Arkivbild: Todd Williamson/AP.

Nu meddelar förlaget B. Wahlströms att nya ”Twilight”-romanen ”Midnight sun” av Stephenie Meyer även ges ut på svenska. Midnattssol, som den heter i svensk översättning, kommer senare i höst.

I maj kom nyheten att den amerikanska författaren Stephenie Meyer ska ge ut den nya ”Twilight”-romanen ”Midnight sun” i augusti.

”Vi är mycket glada över att ha fått det fortsatta förtroendet att jobba med ’Twilight’-serien och att få vara med på den här resan. När mejlet kom från Meyers agent om att det fanns ett nytt manus blev vi alla eld och lågor”, säger förläggaren Tove Andersdotter i ett pressmeddelande.

Romanen är ett återbesök i de tidigaste händelserna i den populära ”Twilight”-serien, där huvudpersonen Bella möter vampyren Edward. Men den här gången berättas historien utifrån Edwards synvinkel.

Meyer skrev ursprungligen parallellberättelsen som en övning för sig själv. När manuskriptet läckte och spreds på nätet 2008 lade hon projektet på is i tolv år.

Boktugg kommentar: ”I höst” ska kanske snarare läsas som vinter eftersom utgivningsdatum för Midnattssol enligt Bokinfo är 4 december. Men vi vågar gissa att det blir en storsäljare i årets julhandel. Titeln ska inte förväxlas med Midnattssol (2018) av Frida Skybäck eller Midnattssol (2015) av Jo Nesbø.

Midnattssol

Midnattssol

  • Förlag: B Wahlströms
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-11-30
  • ISBN: 9789132213601
Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL