ANNONS

Nya ”Twilight”-boken Midnattssol kommer på svenska till julhandeln

I augusti kommer författaren Stephenie Meyers nya bok i "Twilight"-serien. Nu är det klart att boken senare i höst även ges ut på svenska. Arkivbild: Todd Williamson/AP.

Nu meddelar förlaget B. Wahlströms att nya ”Twilight”-romanen ”Midnight sun” av Stephenie Meyer även ges ut på svenska. Midnattssol, som den heter i svensk översättning, kommer senare i höst.

I maj kom nyheten att den amerikanska författaren Stephenie Meyer ska ge ut den nya ”Twilight”-romanen ”Midnight sun” i augusti.

”Vi är mycket glada över att ha fått det fortsatta förtroendet att jobba med ’Twilight’-serien och att få vara med på den här resan. När mejlet kom från Meyers agent om att det fanns ett nytt manus blev vi alla eld och lågor”, säger förläggaren Tove Andersdotter i ett pressmeddelande.

ANNONS

Romanen är ett återbesök i de tidigaste händelserna i den populära ”Twilight”-serien, där huvudpersonen Bella möter vampyren Edward. Men den här gången berättas historien utifrån Edwards synvinkel.

Meyer skrev ursprungligen parallellberättelsen som en övning för sig själv. När manuskriptet läckte och spreds på nätet 2008 lade hon projektet på is i tolv år.

Boktugg kommentar: ”I höst” ska kanske snarare läsas som vinter eftersom utgivningsdatum för Midnattssol enligt Bokinfo är 4 december. Men vi vågar gissa att det blir en storsäljare i årets julhandel. Titeln ska inte förväxlas med Midnattssol (2018) av Frida Skybäck eller Midnattssol (2015) av Jo Nesbø.

Midnattssol

Midnattssol

  • Förlag: B Wahlströms
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-11-30
  • ISBN: 9789132213601

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL