50 000 böcker av Hédi Fried om Förintelsen delas ut till skolor

Hédi Fried. Arkivbild: Naina Helén Jåma/TT.

Författaren och psykologen Hédi Frieds böcker ”Frågor jag fått om Förintelsen” och ”Historien om Bodri” ska delas ut till svenska skolor.

Det är företaget Axel Johnson, Forum för levande historia och förlaget Natur och kultur som står bakom initiativet. Redan 2018 delades Frågor jag fått om Förintelsen ut till svenska högstadieskolor. Men nu utökas samarbetet till att även inkludera lågstadieskolor. Totalt omfattar projektet 50 000 böcker.

”Skolan är den viktigaste platsen i kampen för demokratin. Jag hoppas att mina böcker kan hjälpa eleverna att ta till sig historien och väcka frågor om vår samtid”, säger Hédi Fried i ett uttalande.

Förintelseöverlevaren Hédi Fried har vid sidan av sitt yrke som psykolog i över 30 år rest runt till svenska skolor för att tala om sina erfarenheter.

I Frågor jag fått om Förintelsen har Fried samlat frågor hon har fått på föreläsningar genom åren. Historien om Bodri handlar om hennes egna upplevelser av Förintelsen.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL