ANNONS

Victor Estby är litterär verksamhetsledare för Dalslands Litteraturförening och Bokdagar i Dalsland. Foto: Jens Andersson.

Bokdagar i Dalsland genomförs utan publik

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Årets upplaga av litteraturfestivalen Bokdagar i Dalsland blir en digital och utspridd variant. Författarsamtal ska livesändas både den 24–25 juli och under hösten.

Under dagarna 24 och 25 juli, då Bokdagar i Dalsland skulle ha ägt rum, kommer flera författarsamtal att sändas live från Åmål med Yukiko Duke som moderator. Den 24 juli medverkar Peter Mohlin & Peter Nyström och den 25 juli Anna-Karin Palm och Martin Schibbye. 

Samtalen kommer att vara 45 minuter långa och sändas på Facebook och Youtube. Författarna samtalar med Duke och varandra om sina aktuella böcker och sina författarskap och svarar på frågor i direktsändning från tittarna.

”Under hösten hoppas vi regelbundet kunna fortsätta med liknande livesända författarsamtal från andra ställen i Dalsland med de återstående författare som ursprungligen bokats in för sommarens bokdagar”, skriver festivalansvarig Victor Estby i ett pressutskick.

Alla samtal samlas sedan på Bokdagar i Dalslands Youtubekanal, där man redan kan ta del av tidigare arrangemang.

”Vi samarbetar även fortsättningsvis, i den här besvärliga situationen med lokala bokhandlare, restauranger, hotell och caféer, och det kommer att synas på olika sätt i samband med evenemangen”, skriver Victor.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Varför byggdes det aldrig någon järnväg till Sigtuna?

Det byggdes aldrig någon järnväg mellan Sigtuna och Ängsö – och våra industrisamhällen finns inte längre för de har ersatts av en global by.

Författaren Crister Mattsson bor sedan många år i Sigtuna och har skrivit om flera olika saker.  Även i denna bok har Sigtuna en central roll.

Att järnvägen passerade utanför staden innebar att staden inte utvecklades utan levde kvar i det förgångna. Här finns minnesmärken ända sedan medeltiden och vikingatiden.

Kommunikation har alltid varit den främsta drivkraften för samhällsutveckling,

– Numera lever vi alla i en global by. Den gamla byn har ersatts av den globala, säger han och tillägger:

– Boken är egentligen en filosofisk betraktelse över utvecklingen.

Crister Mattsson bor i Sigtuna. Han har bland annat skrivit böckerna En vägvisare i Sigtuna, och romanen, Det oväntade i Sigtuna.

(...) Läs hela artikeln »