Norsk litteraturfestival 2023 med svenska författare

🎪 Nordisk fest. Norsk litteraturfestival 22-28 maj i Lillehammer (29:e året i rad) gästas av internationella storstjärnor som Anne Carson, Philippe Sands och Ocean Vuong. De samtalare med nordiska kollegor om de stora samtidsfrågorna under festivalveckan. Från Sverige deltar bland andra Karolina Ramqvist, Patrik Svensson, Ia Genberg, Linnea Axelsson och Athena Farrokhazad. Norsk litteraturfestival är Nordens största litteraturfestival med 300 författare på scenen och 30 000 besökare årligen, en bred festival som lyfter fram både skön- och facklitteratur. 
– Festivalen för fram många röster om de stora samtidsfrågorna, men lyfter också fram den nyskapande och spännande litteraturen inom olika fält. Bland annat kommer festivaldeltagarna att kunna se den ständigt nobelpristippade kanadensiska poeten och klassicisten Anne Carson framföra sitt performance Raw Salon – där en av de medverkande är Linn Ullmann, säger Yukiko Duke, festivalens konstnärliga rådgivare, i ett pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.