Elin Hägg debuterar med faktabok om kvinnliga brottslingar ur historien

Elin Hägg. Foto: Privat

Som en röd tråd i det jag gör går intresset för vad vi människor berättar om. Vems berättelse som får höras och inte. Varför har vissa saker hamnat i historiens slagskugga medan andra historier berättas om och om igen? Med ilska över samhällets orättvisor som drivkraft vill jag berätta om det som inte alltid syns. Om kvinnors historia, klasskamp, vanliga människors vardagsliv eller sakers inneboende komplexitet. Mitt stora intresse är historia ur ett etnologiskt och kulturhistoriskt perspektiv, något som bland annat märks i min debutbok Dömda kvinnor. Förbryterskor i Sveriges historia.

När jag får möjlighet ritar jag bilder till mina texter. Genom bilderna kan berättelsen expandera, ta nya vägar och få fler bottnar. Bilderna ger mig dessutom en chans att nörda in mig på saker som kanske inte alltid går att motivera i text, såsom svetslågors längd, medeltida murband eller hattars form genom historien.

Dömda kvinnor : förbryterskor i Sveriges historia

Dömda kvinnor : förbryterskor i Sveriges historia

  • Förlag: Opal
  • Utgiven: 2020-02-26

Elin Hägg är etnolog och har både skrivit och illustrerat Dömda kvinnor - Förbryterskor i Sveriges historia som är hennes debut. I boken får vi möta kvinnor som det inte alltid gick så bra för. Som trots att de slet hårt och kämpade, inte blev framgångsrika och lyckade. Deras historia är viktig. Deras historia är också vår historia. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.