ANNONS

KLART IKVÄLL: Storytel tar in 948 Mkr i övertecknad nyemission

Storytel gör en nyemission på 948 Mkr. Foto: iStock.

Storytel tar in mer kapital genom en riktad nyemission som ger 948 Mkr (före transaktionskostnader) meddelar bolaget sent på torsdagskvällen. Den var kraftigt övertecknad.

Boktugg berättade tidigare ikväll att Storytel aviserat en stor nyemission. Klockan 23.30 bekräftades att nyemissionen slutförts:

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

”Styrelsen för Storytel AB (publ) har, i enlighet med vad som offentliggjordes i Bolagets pressmeddelande tidigare i dag, framgångsrikt genomfört en riktad nyemission av 5 963 152 aktier motsvarande cirka 948 Mkr. Teckningskursen i den riktade emissionen har fastställts till 159 SEK genom accelererat bookbuilding-förfarande som genomförts av ABG Sundal Collier och Swedbank AB (publ) i samarbete med Kepler Cheuvreux. Den riktade emissionen var kraftigt övertecknad. Investerare utgörs av ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare som bland annat Handelsbanken Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Skandia Fonder, Swedbank Robur, TIN Fonder och Vitruvian Partners.”

Av pressreleasen framgår även att:

  • Den riktade emissionen tillför Bolaget en likvid om cirka 948 MSEK före kostnader relaterade till transaktionen. 
  • Teckningskursen motsvarar en rabatt om cirka 2,2 procent i förhållande till stängningskursen på Nasdaq First North Growth Market den 20 februari. 
  • Den Riktade Emissionen medför en utspädning om cirka 9,6 procent av antalet aktier och röster i Bolaget. Genom den Riktade emissionen ökar antalet utestående aktier och röster med 5 963 152 från 56 109 410 till 62 072 562 (fördelat på 62 071 927 B-aktier och 635 A-aktier). Aktiekapitalet ökar med cirka 2 981 576 SEK från 28 054 705 SEK till 31 036 281 SEK.

Nu återstår att se hur börsen tar emot nyheten på fredagsmorgonen. Dagens helårsrapport fick en ljummen reaktion.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se