ANNONS

Storytel gör en nyemission på 948 Mkr. Foto: iStock.

KLART IKVÄLL: Storytel tar in 948 Mkr i övertecknad nyemission

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Storytel tar in mer kapital genom en riktad nyemission som ger 948 Mkr (före transaktionskostnader) meddelar bolaget sent på torsdagskvällen. Den var kraftigt övertecknad.

Boktugg berättade tidigare ikväll att Storytel aviserat en stor nyemission. Klockan 23.30 bekräftades att nyemissionen slutförts:

”Styrelsen för Storytel AB (publ) har, i enlighet med vad som offentliggjordes i Bolagets pressmeddelande tidigare i dag, framgångsrikt genomfört en riktad nyemission av 5 963 152 aktier motsvarande cirka 948 Mkr. Teckningskursen i den riktade emissionen har fastställts till 159 SEK genom accelererat bookbuilding-förfarande som genomförts av ABG Sundal Collier och Swedbank AB (publ) i samarbete med Kepler Cheuvreux. Den riktade emissionen var kraftigt övertecknad. Investerare utgörs av ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare som bland annat Handelsbanken Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Skandia Fonder, Swedbank Robur, TIN Fonder och Vitruvian Partners.”

Av pressreleasen framgår även att:

  • Den riktade emissionen tillför Bolaget en likvid om cirka 948 MSEK före kostnader relaterade till transaktionen. 
  • Teckningskursen motsvarar en rabatt om cirka 2,2 procent i förhållande till stängningskursen på Nasdaq First North Growth Market den 20 februari. 
  • Den Riktade Emissionen medför en utspädning om cirka 9,6 procent av antalet aktier och röster i Bolaget. Genom den Riktade emissionen ökar antalet utestående aktier och röster med 5 963 152 från 56 109 410 till 62 072 562 (fördelat på 62 071 927 B-aktier och 635 A-aktier). Aktiekapitalet ökar med cirka 2 981 576 SEK från 28 054 705 SEK till 31 036 281 SEK.

Nu återstår att se hur börsen tar emot nyheten på fredagsmorgonen. Dagens helårsrapport fick en ljummen reaktion.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL