ANNONS

Audible har nått förlikning med förlag kring Captions

Amazonägda Audible har gjort upp med de sju förlag som stämt dem för upphovsrättsintrång. Striden handlar om en ny funktion kallad Captions där Audible maskintolkat ljudböcker för att kunna texta dem. Något som förlagen menade stred mot avtalen eftersom Audible inte ägde rättigheter till textversionen av böckerna. Sedan oktober har parterna förhandlat och nu meddelar Audible att en förlikning nåtts, skriver The Bookseller. Bakom stämningen stod förlagen Chronicle Books, Hachette Book Group, HarperCollins Publishers, Macmillan Publishing Group, Penguin Random House, Scholastic och Simon & Schuster.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se