ANNONS

Polska bokförlag startar egen nätbokhandel – Inverso

Två av de största förlagen i Polen, Prószyński i S-ka och Czarna Owca (som bland annat ger ut Millenniumserien), startar tillsammans nätbokhandeln Inverso.pl som säljer pappersböcker, eböcker och ljudböcker från de två förlagen. För att locka kunder ska de bland annat erbjuda exklusiva live-chattar med författare, rapporterar Publishing Perspectives.
Dessutom erbjuds ”skräddarsydda” böcker tryckta med textstorlek enligt kundens önskemål (ungefär som svenska start-upen Abibo).
Varför konkurrerar förlagen med befintliga nätbokhandlare? Ett skäl är att Empik, Polens största bokhandelskedja som nästa år räknar med att öppna sin 300:e bokhandel, har så mycket makt att de ibland säkrar exklusivitet på titlar som då inte säljs i andra bokhandlar. Känner vi igen det där?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL