ANNONS

Britt-Marie var här – den mest sedda svenska biofilmen i år

Filmatiseringen av Fredrik Backman-romanen Britt-Marie var här har lockat 212 000 biobesökare att köpa biljett hittills, vilket gör det till den mest sedda svenska biofilmen så här långt, skriver TT. Filmen regisseras av Tuva Novotny och hade premiär den 1 februari 2019. Andra filmer med koppling till böcker är 438 dagar (70 000 biobesök) och En komikers uppväxt (60 000 biobesök) som vi skrivit om tidigare. Fredagen den 20 december är det premiär för ytterligare en film baserad på en litterär karaktär: Sune – Best man. Egentligen är det ett uselt år för svensk film – för sex år sedan hade åtta svenska filmer över 200 000 biobesök. I år är det bara en som lyckats. Kanske borde de filmatisera fler böcker?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL