Peter Handke tänker aldrig mer svara på frågor från journalister

Peter Handke utanför sitt hus i Frankrike. Arkivbild: Francois Mori/AP/TT.

Peter Handke, årets Nobelpristagare i litteratur, tänker ”aldrig mer” svara på frågor från journalister, skriver Dagens Nyheter.

Det förklarade han på tisdagskvällen under ett besök i sin gamla hemby Griffen i Österrike. Handke skulle bland annat motta hyllningar från den lokale borgmästaren, men när en reporter bad honom att kommentera den senaste tidens kritik mot honom brast tålamodet för författaren.

– Reaktioner, reaktioner, reaktioner. Jag är en författare, liksom Tolstoj, Homeros, Cervantes, så låt mig vara i fred och ställ inte sådana frågor, sade han enligt DN, som citerar den österrikiska radiostationen ORF Kärnten.

Han förklarade också att han ”aldrig mer” tänker svara på frågor från journalister. Efteråt ställdes ett planerat framträdande på onsdagen in.

Kontroversen handlar bland annat om att Handke uttryckt sitt stöd för den krigsbrottsanklagade serbiske presidenten Slobodan Milosevic. Svenska Akademiens val av Peter Handke har kritiserats av bland andra Amerikanska Pen och Albaniens premiärminister.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL