Dagens boktips med mera 15 augusti 2019

Den 15 augusti 2019 utkommer det ovanligt många böcker. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Det är Stieg Larssons födelsedag och massor av nya titlar släpps. Här är det du behöver veta för att ha koll på dagen i bokbranschen.

På sina håll är det skolstart och för bokbranschen är det startskottet på en utgivningstät period av året. Längre ner hittar du ett urval av alla de titlar som släpps idag. Hela 97 stycken, enligt Bokinfo.

Födelsedagar

Den 15 augusti 1954 föddes Karl Stig-Erland Larsson, mer känd som författaren Stieg Larsson, i Skelleftehamn, Västerbotten. Stieg Larssons romansvit Millennium (Män som hatar kvinnor (2005), Flickan som lekte med elden (2006) och Luftslottet som sprängdes (2007)), som filmatiserats i både Sverige och USA och har sålt över 100 miljoner exemplar. Romansviten utgavs först efter Larssons död i hjärtinfarkt 2004 och på senare år har David Lagercrantz skrivit tre uppföljare till serien, varav den sista (?) släpps nästa vecka: Hon som måste dö.

Andra författare födda idag: Vigdís Grímsdóttir (1953), Alexander Asbaheli (1884), Edith Nesbit (1858), Thomas De Quincey (1785).

Några böcker som släpps idag

Idag kommer det ut ovanligt många nya titlar, hela 97 stycken. En hel del är läromedel och vi kan inte lista alla böcker, så det blir ett litet axplock. Klicka på titeln för att läsa mer om boken.

Den magiska dolken

Den magiska dolken

Trollkristallen

Trollkristallen

Luftburen

Luftburen

Idag för ett och tre år sedan

Minns du vad Boktugg skrev om för ett år sedan? Jo, Varumärkesskydd av ordet ”cocky” i boktitlar stoppas i USA och Storytel ökade både tillväxten och förlusten under Q2-2018 var två av rubrikerna.

Och när vi går tre år tillbaka i tiden så handlade det också om Storytels VD Jonas Tellander: ”Ljudboken är en världsprodukt”. Kan bero på att Storytel har delårsrapport denna dag?

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL