fbpx

Dagens boktips med mera 15 augusti 2019

Den 15 augusti 2019 utkommer det ovanligt många böcker. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Det är Stieg Larssons födelsedag och massor av nya titlar släpps. Här är det du behöver veta för att ha koll på dagen i bokbranschen.

På sina håll är det skolstart och för bokbranschen är det startskottet på en utgivningstät period av året. Längre ner hittar du ett urval av alla de titlar som släpps idag. Hela 97 stycken, enligt Bokinfo.

Födelsedagar

Den 15 augusti 1954 föddes Karl Stig-Erland Larsson, mer känd som författaren Stieg Larsson, i Skelleftehamn, Västerbotten. Stieg Larssons romansvit Millennium (Män som hatar kvinnor (2005), Flickan som lekte med elden (2006) och Luftslottet som sprängdes (2007)), som filmatiserats i både Sverige och USA och har sålt över 100 miljoner exemplar. Romansviten utgavs först efter Larssons död i hjärtinfarkt 2004 och på senare år har David Lagercrantz skrivit tre uppföljare till serien, varav den sista (?) släpps nästa vecka: Hon som måste dö.

Andra författare födda idag: Vigdís Grímsdóttir (1953), Alexander Asbaheli (1884), Edith Nesbit (1858), Thomas De Quincey (1785).

ANNONS

Några böcker som släpps idag

Idag kommer det ut ovanligt många nya titlar, hela 97 stycken. En hel del är läromedel och vi kan inte lista alla böcker, så det blir ett litet axplock. Klicka på titeln för att läsa mer om boken.

Den magiska dolken

Den magiska dolken

Trollkristallen

Trollkristallen

Luftburen

Luftburen

Idag för ett och tre år sedan

Minns du vad Boktugg skrev om för ett år sedan? Jo, Varumärkesskydd av ordet ”cocky” i boktitlar stoppas i USA och Storytel ökade både tillväxten och förlusten under Q2-2018 var två av rubrikerna.

Och när vi går tre år tillbaka i tiden så handlade det också om Storytels VD Jonas Tellander: ”Ljudboken är en världsprodukt”. Kan bero på att Storytel har delårsrapport denna dag?

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny