fbpx

Ester Bonnier ger ut Where the crawdads sing som även blir film

Tjuvjägare var vanliga i Zambia när Delia Owens och hennes man bodde där och jobbade med att bevara vildmarken. Ett mord på en tjuvjägare är en del av den bästsäljande romanen hon skrivit - men samtidigt har hennes man misstänkts för inblandning i ett verkligt mord, mycket likt det i boken. Bakgrundsfoto: paulafrench, iStock.

Det är förlaget Ester Bonnier som köpt de svenska rättigheterna till succéromanen Where the crawdads sing av Delia Owens. Boken kommer på svenska våren 2020.

Vi berättade i förra veckan om hur Delia Owens Where the crawdads sing har gjort dundersuccé i USA under våren och blivit den första vuxenromanen på flera år att sälja över en miljon tryckta exemplar under ett och samma år – och det redan före augusti.

Frågan var då vilket svenskt förlag som plockat upp rättigheterna och det visar sig vara Ester Bonnier, fd Forum, som planerar utgivning på svenska våren 2020. Den har arbetstiteln Där kräftorna sjunger. Översättare är Cecilia Berglund Barklem.

– I hjärtat av boken finns en intressant och gripande berättelse om en vit, ensam, fattig och utsatt flicka vars enda hjälp kommer från de svarta i samhället. Delia Owens är fantastisk på att skildra natur och djur, och så finns det dessutom en rafflande mordgåta. Kan inte bli bättre, säger Teresa Knochenhauer på förlaget Ester Bonnier.

ANNONS

Boken ska på engelska redan ha sålts i över 1,5 miljoner exemplar. Dessutom står det nu klart att den kommer att filmatiseras. Fox 2000 köpte filmrättigheterna till Where the crawdads sing i december 2018 men produktionsbolaget blir Hello Sunshine som startades av skådespelaren Reese Witherspoon 2016.

Det produktionsbolaget är inte helt okänt för svenska tittare eftersom det ligger bakom tv-serien Big Little Lies som sänds på HBO Nordic. Serien är baserad på romanen med samma namn av Liane Moriarty och Witherspoon spelar en av huvudkaraktärerna, Madeline Mackenzie.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

Where the crawdads sing är dock tänkt att bli en biofilm och just nu arbetar man med att förvandla boken till filmmanus. Därför är det inte troligt att filmen hinner ha premiär innan boken släpps på svenska.

Bokens amerikanska förlag skriver på Instagram om hur arbetet med filmatiseringen av bästsäljaren Where the crawdads sing går.

Om vi får se Reese Witherspoon i någon av rollerna återstår också att se, men det är uppenbart att hon är förtjust i boken eftersom den valdes som månadens bok i september 2018 i ”Reese’s Book Club x Hello Sunshine”. En virtuell bokklubb som drivs via Instagram (1,1 miljoner följare), Facebook (126 000 följare) och Goodreads (25 900 medlemmar).

Nyfiken på vilken bok hon lyfter i augusti 2019? Jo, The Last House Guest av Megan L Miranda. Där har vi för övrigt ytterligare en bästsäljande författare som inte är utgiven på svenska. Ännu.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny