ANNONS

Opublicerade brev av Selma Lagerlöf visas under Kulturveckan i Sunne

Författaren Selma Lagerlöf. Arkivbild: TT.

Flera hittills opublicerade brev skrivna av Selma Lagerlöf visas på biblioteket under Kulturveckan i Sunne, rapporterar P4 Värmland.

Det rör sig om korrespondens från 1920-talet mellan Lagerlöf och tidningsredaktören Herman Eriksson. Brevskrivarna sägs ha känt varandra mycket väl.

– Selma är som en liten byrålåda, man kan plocka ut nya lådor hela tiden. Konstigt nog så kommer det varje år ny forskning och nya rön, säger Tuula Dajén, som är ordförande för Selma Lagerlöfs litteraturpris, till P4.

Kulturveckan bjuder också på teater, konserter och besök av bland andra nya akademiledamoten Jila Mossaed, Lagerlöf-pristagaren Kristina Sandberg och Anna-Karin Palm, som skrivit en ny biografi om Lagerlöf.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se