SVT fortsätter med högläsning efter Selma-succé

Jonas Karlsson läser Selma Lagerlöf. Pressbild: Nils Pejryd/SVT/TT.

Efter högläsningen av Gösta Berlings saga live från Västanå teater i Värmland under trettonhelgen planerar SVT att fortsätta med konceptet, skriver man i ett pressmeddelande.

”Vi är överväldigade av publikresponsen, och det är fantastiskt att detta experiment med slow-tv för bokälskare föll så väl ut. Publiken tycks ha uppskattat och hittat till högläsningens magi i tv”, säger Anna Luuk Priske, kulturbeställare på SVT.

Selma Lagerlöfs debutroman lästes högt under ett dygn av olika skådespelare med inledning av Jonas Karlsson i samarbete med nationalscenen Dramaten. Det är ännu inte färdigt vilket verk som högläses nästa gång eller från vilken teater, enligt SVT.

Totalt har högläsningen strömmats 120 000 gånger och 220 000 tittade på inledningen med Jonas Karlsson.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL