Sara Bergmark Elfgren tilldelas det första White Reindeer Award

Författaren Sara Bergmark Elfgren 2017. Foto: Henric Lindsten

White Reindeer Award är ett nyinstiftat pris som uppmärksammar en person i Sverige, Norge eller Finland som kopplar ihop fiktion med kulturindustri. Sara Bergmark Elfgren blir den första pristagaren.

Sara Bergmark Elfgren har vi skrivit om flera gånger de senaste åren, vilket inte är så konstigt då hon ständigt har nya projekt på gång. Hon har bland annat skrivit böckerna om Engelsfors tillsammans med Mats Strandberg, ungdomsromanen Norra Latin och serieromanen Vei (bok ett och två) tillsammans med Karl Johnsson. Dessutom har hon skrivit teaterpjäser, radioteater och manus till spel.

Nu tilldelas hon det allra första White Reindeer Award, ett pris instiftat av den svenska spellegendaren Fredrik Malmberg. Juryn lyfter särskilt fram hennes kreativa bredd och förmåga att nå ut till nya mottagare, och skriver i motiveringen bland annat att hennes skapande är självsäkert och inte skyggar för djupare ämnen.

Förutom den stora äran får Sara Bergmark Elfgren ta emot 30 000 kronor. Prisutdelningen äger rum den 29 maj 2019 i Skellefteå, i samband med introduktionen till spelfestivalen Nordsken. Dagen därpå kommer Sara att delta i ett scensamtal om priset, och hon medverkar vid flera andra programpunkter under festivalen.

White Reindeer Award kommer att delas ut årligen från och med 2019. Juryn bestod i år av Fredrik Malmberg, Fredrik Wester, Jessika Gedin, Karoliina Korppoo, Vesa Raudasoja, Erling Ellingsen och Henriette Myrlund.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,