ANNONS

Sara Bergmark Elfgren tilldelas det första White Reindeer Award

Författaren Sara Bergmark Elfgren 2017. Foto: Henric Lindsten

White Reindeer Award är ett nyinstiftat pris som uppmärksammar en person i Sverige, Norge eller Finland som kopplar ihop fiktion med kulturindustri. Sara Bergmark Elfgren blir den första pristagaren.

Sara Bergmark Elfgren har vi skrivit om flera gånger de senaste åren, vilket inte är så konstigt då hon ständigt har nya projekt på gång. Hon har bland annat skrivit böckerna om Engelsfors tillsammans med Mats Strandberg, ungdomsromanen Norra Latin och serieromanen Vei (bok ett och två) tillsammans med Karl Johnsson. Dessutom har hon skrivit teaterpjäser, radioteater och manus till spel.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Nu tilldelas hon det allra första White Reindeer Award, ett pris instiftat av den svenska spellegendaren Fredrik Malmberg. Juryn lyfter särskilt fram hennes kreativa bredd och förmåga att nå ut till nya mottagare, och skriver i motiveringen bland annat att hennes skapande är självsäkert och inte skyggar för djupare ämnen.

Förutom den stora äran får Sara Bergmark Elfgren ta emot 30 000 kronor. Prisutdelningen äger rum den 29 maj 2019 i Skellefteå, i samband med introduktionen till spelfestivalen Nordsken. Dagen därpå kommer Sara att delta i ett scensamtal om priset, och hon medverkar vid flera andra programpunkter under festivalen.

White Reindeer Award kommer att delas ut årligen från och med 2019. Juryn bestod i år av Fredrik Malmberg, Fredrik Wester, Jessika Gedin, Karoliina Korppoo, Vesa Raudasoja, Erling Ellingsen och Henriette Myrlund.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se