Författaren Sara Bergmark Elfgren 2017. Foto: Henric Lindsten

Sara Bergmark Elfgren tilldelas det första White Reindeer Award

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

White Reindeer Award är ett nyinstiftat pris som uppmärksammar en person i Sverige, Norge eller Finland som kopplar ihop fiktion med kulturindustri. Sara Bergmark Elfgren blir den första pristagaren.

Sara Bergmark Elfgren har vi skrivit om flera gånger de senaste åren, vilket inte är så konstigt då hon ständigt har nya projekt på gång. Hon har bland annat skrivit böckerna om Engelsfors tillsammans med Mats Strandberg, ungdomsromanen Norra Latin och serieromanen Vei (bok ett och två) tillsammans med Karl Johnsson. Dessutom har hon skrivit teaterpjäser, radioteater och manus till spel.

Nu tilldelas hon det allra första White Reindeer Award, ett pris instiftat av den svenska spellegendaren Fredrik Malmberg. Juryn lyfter särskilt fram hennes kreativa bredd och förmåga att nå ut till nya mottagare, och skriver i motiveringen bland annat att hennes skapande är självsäkert och inte skyggar för djupare ämnen.

Förutom den stora äran får Sara Bergmark Elfgren ta emot 30 000 kronor. Prisutdelningen äger rum den 29 maj 2019 i Skellefteå, i samband med introduktionen till spelfestivalen Nordsken. Dagen därpå kommer Sara att delta i ett scensamtal om priset, och hon medverkar vid flera andra programpunkter under festivalen.

White Reindeer Award kommer att delas ut årligen från och med 2019. Juryn bestod i år av Fredrik Malmberg, Fredrik Wester, Jessika Gedin, Karoliina Korppoo, Vesa Raudasoja, Erling Ellingsen och Henriette Myrlund.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL