fbpx

Sara Bergmark Elfgren tilldelas det första White Reindeer Award

Författaren Sara Bergmark Elfgren 2017. Foto: Henric Lindsten

White Reindeer Award är ett nyinstiftat pris som uppmärksammar en person i Sverige, Norge eller Finland som kopplar ihop fiktion med kulturindustri. Sara Bergmark Elfgren blir den första pristagaren.

Sara Bergmark Elfgren har vi skrivit om flera gånger de senaste åren, vilket inte är så konstigt då hon ständigt har nya projekt på gång. Hon har bland annat skrivit böckerna om Engelsfors tillsammans med Mats Strandberg, ungdomsromanen Norra Latin och serieromanen Vei (bok ett och två) tillsammans med Karl Johnsson. Dessutom har hon skrivit teaterpjäser, radioteater och manus till spel.

Nu tilldelas hon det allra första White Reindeer Award, ett pris instiftat av den svenska spellegendaren Fredrik Malmberg. Juryn lyfter särskilt fram hennes kreativa bredd och förmåga att nå ut till nya mottagare, och skriver i motiveringen bland annat att hennes skapande är självsäkert och inte skyggar för djupare ämnen.

ANNONS

Förutom den stora äran får Sara Bergmark Elfgren ta emot 30 000 kronor. Prisutdelningen äger rum den 29 maj 2019 i Skellefteå, i samband med introduktionen till spelfestivalen Nordsken. Dagen därpå kommer Sara att delta i ett scensamtal om priset, och hon medverkar vid flera andra programpunkter under festivalen.

White Reindeer Award kommer att delas ut årligen från och med 2019. Juryn bestod i år av Fredrik Malmberg, Fredrik Wester, Jessika Gedin, Karoliina Korppoo, Vesa Raudasoja, Erling Ellingsen och Henriette Myrlund.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny