fbpx

Marvels chefredaktör C.B. Cebulski kommer till Nordsken i sommar

C.B. Cebulski Foto: Pressbild från Nordsken

Spelfestivalen Nordsken (30 maj–1 juni 2019) gästas av det världsberömda serieförlaget Marvels chefredaktör.

Legendariska Marvel Entertainment, LLC – helägt dotterbolag till Walt Disney Company – fortsätter vara hetare än hett. Under en tidsperiod på över 70 år har Marvel skapat tusentals välkända superhjältar och karaktärer som inspirerat människor över hela jordklotet och nu kommer serieförlaget Marvels chefredaktör C.B. Cebulski till Sverige under spelfestivalen Nordsken 30 maj–1 juni.

Sverige är ingen okänd mark för C.B. Cebulski som har sin hemvist i USA men som även har spenderat en lång period i Japan för att studera och utveckla animé- och mangateknikerna. I ett pressmeddelande skriver Nordsken att C.B. Cebulski har rötter i Sverige då hans mor ursprungligen är från Örebro och att han under sin uppväxt spenderade somrarna här.

ANNONS

Om det kommande besöket i barndomens sommarland säger C.B. Cebulski enligt pressmeddelandet att ”Nordsken verkar vara ett underbart evenemang och jag är fantastiskt glad över att ha blivit inbjuden som gäst.”

I sin roll som chefredaktör för serieförlaget Marvel basar C.B. Cebulski över det dagliga redaktionella arbetet och med att föra Marvels visioner framåt tillsammans med manusförfattare och artister av världsklass.

Nordsken förväntas i år dra en stor publik på runt 10 000 besökare och att C.B. Cebulski gästar är både stort och ärofullt för festivalen:

— Att Marvels chefredaktör besöker Skellefteå och Nordsken är givetvis enormt, säger Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken, i pressmeddelandet. Vi har jobbat väldigt hårt för att samla all kreativ industri med fokus på fantastik och detta besök är givetvis ett kvitto på att vår ansträngning gett avtryck. Hans besök här i år är givetvis intressant för många av våra besökare men vi tror ändå att det stora värdet är på lång sikt genom den relation han får till Nordsken och våra besökare från den kreativa industrin.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Stäng meny