C.B. Cebulski Foto: Pressbild från Nordsken

Marvels chefredaktör C.B. Cebulski kommer till Nordsken i sommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Spelfestivalen Nordsken (30 maj–1 juni 2019) gästas av det världsberömda serieförlaget Marvels chefredaktör.

Legendariska Marvel Entertainment, LLC – helägt dotterbolag till Walt Disney Company – fortsätter vara hetare än hett. Under en tidsperiod på över 70 år har Marvel skapat tusentals välkända superhjältar och karaktärer som inspirerat människor över hela jordklotet och nu kommer serieförlaget Marvels chefredaktör C.B. Cebulski till Sverige under spelfestivalen Nordsken 30 maj–1 juni.

Sverige är ingen okänd mark för C.B. Cebulski som har sin hemvist i USA men som även har spenderat en lång period i Japan för att studera och utveckla animé- och mangateknikerna. I ett pressmeddelande skriver Nordsken att C.B. Cebulski har rötter i Sverige då hans mor ursprungligen är från Örebro och att han under sin uppväxt spenderade somrarna här.

Om det kommande besöket i barndomens sommarland säger C.B. Cebulski enligt pressmeddelandet att ”Nordsken verkar vara ett underbart evenemang och jag är fantastiskt glad över att ha blivit inbjuden som gäst.”

I sin roll som chefredaktör för serieförlaget Marvel basar C.B. Cebulski över det dagliga redaktionella arbetet och med att föra Marvels visioner framåt tillsammans med manusförfattare och artister av världsklass.

Nordsken förväntas i år dra en stor publik på runt 10 000 besökare och att C.B. Cebulski gästar är både stort och ärofullt för festivalen:

— Att Marvels chefredaktör besöker Skellefteå och Nordsken är givetvis enormt, säger Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken, i pressmeddelandet. Vi har jobbat väldigt hårt för att samla all kreativ industri med fokus på fantastik och detta besök är givetvis ett kvitto på att vår ansträngning gett avtryck. Hans besök här i år är givetvis intressant för många av våra besökare men vi tror ändå att det stora värdet är på lång sikt genom den relation han får till Nordsken och våra besökare från den kreativa industrin.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »