ANNONS

Marvels chefredaktör C.B. Cebulski kommer till Nordsken i sommar

C.B. Cebulski Foto: Pressbild från Nordsken

Spelfestivalen Nordsken (30 maj–1 juni 2019) gästas av det världsberömda serieförlaget Marvels chefredaktör.

Legendariska Marvel Entertainment, LLC – helägt dotterbolag till Walt Disney Company – fortsätter vara hetare än hett. Under en tidsperiod på över 70 år har Marvel skapat tusentals välkända superhjältar och karaktärer som inspirerat människor över hela jordklotet och nu kommer serieförlaget Marvels chefredaktör C.B. Cebulski till Sverige under spelfestivalen Nordsken 30 maj–1 juni.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Sverige är ingen okänd mark för C.B. Cebulski som har sin hemvist i USA men som även har spenderat en lång period i Japan för att studera och utveckla animé- och mangateknikerna. I ett pressmeddelande skriver Nordsken att C.B. Cebulski har rötter i Sverige då hans mor ursprungligen är från Örebro och att han under sin uppväxt spenderade somrarna här.

Om det kommande besöket i barndomens sommarland säger C.B. Cebulski enligt pressmeddelandet att ”Nordsken verkar vara ett underbart evenemang och jag är fantastiskt glad över att ha blivit inbjuden som gäst.”

I sin roll som chefredaktör för serieförlaget Marvel basar C.B. Cebulski över det dagliga redaktionella arbetet och med att föra Marvels visioner framåt tillsammans med manusförfattare och artister av världsklass.

Nordsken förväntas i år dra en stor publik på runt 10 000 besökare och att C.B. Cebulski gästar är både stort och ärofullt för festivalen:

ANNONS

— Att Marvels chefredaktör besöker Skellefteå och Nordsken är givetvis enormt, säger Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken, i pressmeddelandet. Vi har jobbat väldigt hårt för att samla all kreativ industri med fokus på fantastik och detta besök är givetvis ett kvitto på att vår ansträngning gett avtryck. Hans besök här i år är givetvis intressant för många av våra besökare men vi tror ändå att det stora värdet är på lång sikt genom den relation han får till Nordsken och våra besökare från den kreativa industrin.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se