Den stora festivalen Nordsken i Skellefteå var två månader bort när man tog beslutet att ställa in. Bild: Nordskens hemsida.

Nordsken 2020 ställs in – börjar planera för 2021 istället

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den stora spel- och kulturfestivalen Nordsken i Skellefteå den 21-23 maj 2020 ställs in på grund av Coronaviruset Covid-19, meddelar arrangörerna idag. Istället siktar man mot nästa år.

”På grund av den rådande pandemin av viruset Covid-19 samt regeringens förbud mot allmänna sammankomster med över 500 deltagare ställer Nordsken in årets event som var planerat att hållas den 21-23 maj”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.


ANNONS


– Det är med stor sorg vi lämnar detta besked. Vi har lagt ner ett enormt arbete på att skapa årets event och vi såg verkligen fram emot att se alla besökares reaktion, säger Linn-Marie Edlund, projektledare för Nordsken, i samma pressmeddelande.

Nordskens styrelse tog enhälligt det tunga beslutet efter ett långt övervägande där man under de sista två veckorna tagit fram en konsekvensanalys. Då det inte finns ett sista datum för regeringens förbud mot allmänna sammankomster över 500 personer och man heller inte kan se något slut på spridningen av Covid-19 i nuläget finns det ingen möjlighet att genomföra planerat event.

ANNONS

Första upplagan av Nordsken arrangerades våren 2012, platsen var då Scandic i Skellefteå. Det var i början ett relativt litet event men ambitionen var redan från början stor. Kontinuerligt har Nordsken utvecklats till att bli en aktör som även namnkunniga internationella aktörer ser som ett viktigt besöksmål. Från bokbranschen har den lockat inte minst fantasyfolket. Nordsken beskrivs som en mötesplats för alla som gillar spel, kultur och kreativitet.

Nordsken idag är ett stort internationellt event och den situation som råder idag och under överskådlig tid gör det väldigt svårt att planera resor och locka utställare och besökare.

”Istället för att skjuta upp till hösten har vi därför beslutat att börja arbeta och planera för ett nytt Nordsken 2021, 13-15 maj. Alla som köpt entrébiljett till Nordsken 2020 kommer kontaktas för återbetalning av denna”, skriver arrangörerna.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL