fbpx

Storägare i Storytel har sålt aktier för 126,7 Mkr

Snabbväxaren Storytel tar för sig inte bara på Bokmässan. Foto: Sölve Dahlgren.

Styrelseledamoten och störste ägaren Jonas Sjögren har sålt aktier i Storytel för 70,7 Mkr utöver en tidigare försäljning på 35 Mkr. Ytterligare en stor ägare har sålt för 21 Mkr, skriver Di Digital.

I november sålde Jonas Sjögren aktier för 35 Mkr och nyligen alltså 680 000 aktier för ytterligare 70,7 Mkr. I februari sålde styrelseledamoten Morten Strunge aktier för 21 Mkr. Vilket innebär att styrelseledamöter sålt av aktier för 126,7 Mkr.

Storytel växer kraftigt och expanderar runtom i världen. Samtidigt har förlusterna ökat. Aktiekursen låg som högst på 158,80 kr i juli 2018 men har därefter sjunkit och var som lägst nere på 87,40 i mellandagarna 2018.

Jonas Sjögren sålde för 104 kr/aktie och just i skrivande stund ligger kursen runt 100-lappen vilket värderar hela bolaget till 5,6 miljarder kronor.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.