fbpx

Storägare i Storytel har sålt aktier för 126,7 Mkr

Snabbväxaren Storytel tar för sig inte bara på Bokmässan. Foto: Sölve Dahlgren.

Styrelseledamoten och störste ägaren Jonas Sjögren har sålt aktier i Storytel för 70,7 Mkr utöver en tidigare försäljning på 35 Mkr. Ytterligare en stor ägare har sålt för 21 Mkr, skriver Di Digital.

I november sålde Jonas Sjögren aktier för 35 Mkr och nyligen alltså 680 000 aktier för ytterligare 70,7 Mkr. I februari sålde styrelseledamoten Morten Strunge aktier för 21 Mkr. Vilket innebär att styrelseledamöter sålt av aktier för 126,7 Mkr.

Storytel växer kraftigt och expanderar runtom i världen. Samtidigt har förlusterna ökat. Aktiekursen låg som högst på 158,80 kr i juli 2018 men har därefter sjunkit och var som lägst nere på 87,40 i mellandagarna 2018.

Jonas Sjögren sålde för 104 kr/aktie och just i skrivande stund ligger kursen runt 100-lappen vilket värderar hela bolaget till 5,6 miljarder kronor.

ANNONS

❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny