fbpx

Fem författare nominerade till Borås Tidnings debutantpris 2019

Wera von Essen är en av de nominerade till Borås Tidnings debutantpris. Arkivbild: TT.

Nu är det klart med årets nominerade till Borås Tidnings debutantpris: en svensk mästare i poetry slam, en författare som skriver om Sveriges inland och en poet vars lyrik kretsar kring en judisk familjeberättelse är tre av de fem som kan vinna.

De nominerade författarna är Emeli Bergman för Salt (Rastlösa förlag), Wera von Essen för En debutants dagbok (Modernista), Hanna Rajs Lundström för Armarna (10tal Bok), Nino Mick för Tjugofemtusen kilometer nervtrådar (Norstedts) och Elin Willows för Inlandet (Natur & Kultur). Prisutdelningen sker den 21 februari, då alla fem deltar i en prisgala på Sagateatern i Borås.

Debutantpriset är ett samarbete mellan Borås Tidning och Högskolan i Borås, som båda är representerade i juryn tillsammans med Björn Kohlström, författare och kritiker vid Jönköpings-Posten.

Priset delades ut för första gången 2001 och prissumman är på 100 000 kronor.

Tidigare pristagare är bland andra Agnes Lidbeck, Helena Österlund, Jonas Hassen Khemiri, Ida Börjel, Daniel Sjölin och Martina Lowden.

Förra året gick priset till Agnes Lidbeck. Exakt hur många författare som debuterar varje år finns det ingen riktigt bra statistik över, däremot har Boktugg listat över 250 debutanter från 2018.

Text: TT/Boktugg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny