ANNONS

Lazarus redan årets mest lyssnade ljudbok 2018 på Bookbeat

Lars Kepler är en pseudonym för författarna Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Foto: Ewa-Marie Rundquist.

Den ljudbok från 2018 som svenska användare har lyssnat på i flest antal timmar hos Bookbeat är Lazarus av Lars Kepler. Bookbeat räknar med att strömma över 20 miljoner timmar ljudbok under året.

– Det har gått oerhört snabbt för Lazarus att klättra på våra listor. Boken släpptes i mitten av oktober och har redan blivit ett riktigt ljudboksfenomen, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på Bookbeat, i ett pressmeddelande.

Lazarus är den sjunde delen i Lars Keplers populära serie om kommissarien Joona Linna. Hela serien beräknas, med nuvarande takt, att lyssnas på i över 800 000 timmar hos Bookbeat i år.

– Det här gör oss väldigt glada. Vi älskar själva att lyssna på böcker eftersom man då kan läsa i situationer där det annars har varit omöjligt, säger författarparet Alexandra och Alexander Ahndoril som står bakom pseudonymen Lars Kepler.

Tvåa på listan över mest lyssnade böcker i år är Mikael Persbrandt – Så som jag minns det av Carl Johan Vallgren. Boken är inläst av Mikael Persbrandt själv.

ANNONS

– Både Lazarus och boken om Mikael Persbrandt är exempel på den typ av berättelser som fungerar riktigt bra i ljudboksformat. Båda böckerna har fått väldigt höga betyg hos oss och vi ser att de flesta som börjar lyssna på de här böckerna lyssnar klart på dem, säger Anna Riklund.

När man studerar listan är det dock tydligt hur den domineras fullständigt av spänningslitteratur. Undantagen är Persbrandt, Rosling och faktiskt Leif GW Persson.

Totalt beräknas Bookbeats svenska användare, med nuvarande takt, lyssna på och läsa böcker i närmare 20 miljoner timmar under 2018. Det kan jämföras med att Storytel tidigare uppgett att deras svenska kunder under 2017 lyssnade på nästan 100 miljoner timmar i samband med att de passerade 300 000 abonnenter. Mycket ljudbokslyssnande blir det.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Bookbeat Topp 15 ljudböcker 2018 – lyssnad tid

1. Lazarus, Lars Kepler
2. Mikael Persbrandt, Carl-Johan Vallgren
3. En helt vanlig familj, Mattias Edvardsson
4. Se till mig som liten är, Dag Öhrlund
5. Syndabocken, Sofie Sarenbrant
6. Kejsaren, Dag Öhrlund, Dan Buthler
7. En andra chans, Jojo Moyes
8. Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv, Leif G. W. Persson
9. Ett mörker mitt ibland oss, Mari Jungstedt
10. Domaren, Dag Öhrlund
11. I fel sällskap, Viveca Sten
12. Hur jag lärde mig förstå världen, Fanny Härgestam, Hans Rosling
13. Vittne till mord, Nora Roberts
14. I betraktarens öga, Susan Casserfelt
15. Kvinnan på bänken, Anna Jansson

Ljudböcker släppta 2018 – lyssning flest antal timmar.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL