fbpx

Så stor rabatt erbjuder Bokus, Adlibris … och Storytel på Black Friday 2018

Black Friday rent bokstavlig? Kanske något för bokhandlare att testa. Ficklampor och handla i mörkret. Foto: iStock.

Bara en Black Friday-grej eller en signal om ett nytt drag i kampen om abonnenterna? Idag får kunder som köper en Storytel Reader sex månaders abonnemang på köpet. Vi har kollat bokbranschens erbjudanden.

Boktugg har redan skrivit om hur bokhandlarna angriper Black Friday 2018 och vilka förhoppningar de har. Visserligen var de rätt hemlighetsfulla om exakt vilka erbjudanden de skulle köra för att inte konkurrenterna skulle veta.

Här är en snabbkoll:

ANNONS

Adlibris kör (förutom speciella kampanjpriser) erbjudandet ange BLACKFRIDAY i kassan och få 10 % rabatt på hela sortimentet! (Handlar du via den här länken så får Boktugg dessutom en liten kickback, tack!)

Bokus kör (förutom kampanjpriser på utvalda titlar) erbjudandet ”Använd kod blackfriday18 i kassan och klicka hem dina favoriter till 10 % rabatt!” (Handlar du via den här länken så får Boktugg dessutom en liten kickback, tack!)

BookOutlet erbjuder alla kunder 5 % extra rabatt på toppen av våra redan låga priser. (Handlar du via den här länken så får Boktugg dessutom en liten kickback, tack!)

ANNONS

Akademibokhandeln har 20 % rabatt på hela sortimentet för medlemmar – vid köp över 250 kr. Samtidigt en kampanj för att värva medlemmar alltså.

Ugglan låter de olika butikerna själva bestämma och där är det bara att knalla ner till sin lokala bokhandel och se vad de har för erbjudande.

Storytels Black Friday-erbjudande på Facebook.

Det var bokhandlarna det. Vad gör streamingtjänsterna då?

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

Storytels erbjudande på Black Friday kanske tar en och annan på sängen eftersom det i praktiken innebär att de bjuder på en Storytel Reader om man binder sig till sex månaders abonnemang. Fast det är omvänt, man köper en Reader och får presentkort på sex månader. Ett erbjudande som dessutom får nyttjas av befintliga kunder.

Så antingen sitter Storytel på ett rejält lager av osålda Readers eller så tänker de trampa gasen i botten och konkurrera med något som varken Bookbeat eller Nextory kan erbjuda – en dedikerad läsplatta. Vi har testat Storytel Reader och hittat både för- och nackdelar. Storytel utlovar förresten en uppdatering före årsskiftet så att man ska kunna lyssna på ljudböcker utöver att läsa.

Bookbeat väljer i sin tur att erbjuda 30 % på alla presentkort i hopp om att ljudboksabonnemang faktiskt ska bli årets julklapp för några.

Boktugg är varken en bokhandel eller en streamingtjänst. Däremot har vi ett medlemskap som kallas INSIDER som är till för den som vill stötta oss så att vi kan fortsätta publicera nyheter, reportage och analyser utan betalvägg här. Som tack för det får INSIDERs tillgång till extramaterial (längre artiklar, rapporter med mera i ett växande bibliotek). Vi kör en Black Friday-kampanj med 50 % på hel- och halvår.

Fotnot: Vi har inte hittat något Black Friday-erbjudande på Nextorys hemsida eller Facebook. Om du läser den här artikeln efter den 23 november 2018 är det stor risk att erbjudandena inte gäller längre. Om det inte hunnit bli Black Friday 2019 förstås, då är chansen stor att de är snarlika.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.