ANNONS

Boktugg vann utmärkelsen Best in the world i kategorin nyhetssajter/nyhetsbrev vid Gourmand World Cookbook Awards 2018. Bakgrundsbild: iStock.

Boktugg är världens bästa nyhetssajt/nyhetsbrev för kokboksbranschen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boktugg kan nu titulera sig Best in the World efter att ha vunnit sin kategori vid helgens Gourmand Awards 2018 i Kina. Världens bästa nyhetssajt och nyhetsbrev om böcker i allmänhet och kokböcker i synnerhet, menar juryn.

– Häftigt, det känns nästan lite overkligt. Även om vi ofta får beröm av våra läsare så blir en utmärkelse som denna något speciellt. Här har en internationell jury bedömt Boktugg i konkurrens med tävlande från olika länder över hela världen. Och de fastnar slutligen för Boktugg. Det är ytterligare ett kvitto på att vi gör rätt saker, säger Sölve Dahlgren, Boktuggs chefredaktör.

Prisutdelningarna av Gourmand World Cookbook Awards ägde rum den gångna helgen på andra sidan jordklotet, i Yantai, Kina. Tyvärr hade vi på redaktionen inte möjlighet att närvara själva men lyckligtvis fanns det svenska representanter på plats.


ANNONS


Vi var inte heller ensamma svenskar om att vinna pris i Kina. Det svenska kokboksundret har säkerligen bidragit till att juryn överhuvudtaget fick upp ögonen för Boktugg.


ANNONS


Den kategori som Boktugg vann heter B03 – Cookbook Reviews – Newsletters. En kategori som är bred och omfattar boknyheter i allmänhet i några fall, kokboksnyheter och recensioner i andra.

Här är de övriga finalisterna: babette.at (Österrike), www.librairiegourmande.ca (Kanada), China Publishers Magazine (Kina), www.librairiegourmande.fr (Frankrike), www.alianagastronomia.com (Spanien) och Kitchen Arts & Letters newsletter (USA).

Boktugg har de senaste månaderna lanserat Boktugg INSIDER där läsare kan bli medlemmar. Du stöttar då den öppna nyhetssajten och det gratis nyhetsbrev som skickas ut varje vecka och får som belöning tillgång till ett växande bibliotek av emagasin. Hittills har Boktugg förutom en månatlig sammanställning av de bästa artiklarna från sajten lanserat emagasinet Rookie som sätter fokus på debutanterna och deras resa.

– Vi har flera idéer på andra emagasin och temanummer, Rookie är ju något av ett pilotprojekt där vi testar både själva formatet [epub] och själva formen. Hur många artiklar som är lagom, hur vi kan jobba med bilder och andra element. Vi har självklart spånat på att göra ett emagasin som sätter fokus på kokböcker och efter den här utmärkelsen är vi väl nästan tvungna att lansera den under hösten, säger Sölve Dahlgren.

De kommande dagarna lär vi dessutom följa upp de svenska vinnarna i det som kallats kokboks-VM men som omfattar även dryckesböcker och en del medier. En annan journalist som prisades var för övrigt TV4:s Steffo Törnquist som vann kategorin ”Tv-person of the year”.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL