ANNONS

Nextory tar in 51 Mkr i nytt kapital – får ny delägare

Shadi Bitar, VD Nextory

Nextory tar in nytt kapital – 51 Mkr – för att finansiera sin snabba tillväxt och expansion utanför Sverige. Nya delägare blir bland annat LK Finans AB. Även tidigare investerare Industrifonden och ACACIA deltar i nyemissionen.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

– Vår strategi är fortsatt expansion både internationellt och i Sverige,
framförallt inom den växande e-boksmarknaden där vi satsar på att bli marknadsledande, säger Shadi Bitar, grundare och vd Nextory, i ett pressmeddelande.

Digitala abonnemangstjänster växte med dryga 50 procent i Sverige under 2017 där försäljningen av just digitala e-böcker ökat mest med 115 procent. Under samma period hade Nextory en tillväxt på 275 procent och tredubblade sin kundbas.

ANNONS

Konkurrensen på den svenska marknaden hårdnar men fortfarande verkar det som om hela marknaden växer då både Storytel och BookBeat har rapporterat om fortsatt kundtillströmning. Det gör även Nextory:

– Vi växer kraftigt och ligger före våra planer, det känns jättekul att vi har fått förstärkt finansiering av några av våra tidigare ägare och också fått in nya ägare. E-böcker skapar läsande och det är det vi brinner för. Hos oss får du bland annat digitala bilderböcker med uppläsning. Det innebär att ditt barn både kan bläddra i en bilderbok, lyssna på ljudeffekter såsom fågelkvitter samtidigt som en berättarröst läser sagan. Nextory är också först ut med familjeabonnemang där fyra personer kan använda ett konto samtidigt, säger Shadi Bitar, grundare och vd Nextory.

Med tanke på att BookBeat har Bonniers i ryggen, Storytel tagit in 200 Mkr i riskkapital och Akademibokhandeln genom Bokus är på väg att lansera en egen ljudbokstjänst kan vem som helst räkna ut att Nextory kan behöva mer kapital i ryggen. Inte minst ifall Amazon kommer till Sverige och Googles ljudbokssatsning tar fart.

LK Finans går tillsammans med existerande ägarna Industrifonden och ACACIA in med 51 miljoner kronor i bolaget vilket möjliggör fortsatt tillväxt både i Sverige och internationellt.

– Vi tror att marknaden för e-böcker och ljudböcker går en spännande framtid till mötes. Med duktigt management och ett imponerande track record är vi övertygade om att Nextory är väl positionerat för att vara framgångsrika inom denna tillväxtmarknad, säger Lars Erik Blom, vd LK Finans som utgör investeringsverksamheten inom familjeägda Lagerstedt & Krantz AB (LK).

LK har genom dotterbolaget LK Finans en växande investeringsportfölj inriktad på onoterade tillväxtbolag. Industrifonden är en Stockholmsbaserad venture capital-investerare, med fokus på tech och life science. Bland portföljbolagen finns Soundtrack Your Brand, Fishbrain, Footway och inRiver. ACACIA Asset Management är ett familjeföretag som investerar kapital och engagemang i svenska tillväxtföretag framförallt inom techsektorn.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL