ANNONS

Omgiven av idioter passerade 220 000 sålda exemplar i pocket

Författaren Thomas Erikson.

Framgångssagan Omgiven av idioter fortsätter. Sedan pocketutgåvan släpptes den 1 september har den sålts i över 220 000 exemplar. Dessutom är rättigheter nu sålda till 20 länder.

– Boken är inne på sitt fjärde år och att så många har fått upp ögonen för den nu, och att den uppskattas som både pocket och ljudbok, känns fantastiskt roligt, säger Thomas Erikson.

Thomas Eriksons beteendevetenskapliga bok Omgiven av idioter kom ut sommaren 2014 (Hoi Förlag) och har sedan dess sålt i dryga 120 000 exemplar i originalformatet flexiband på svenska marknaden. I månadsskiftet augusti/september 2017 kom pocketversionen (Månpocket) och sedan dess har bokens försäljning ökat kraftigt – med 220 000 sålda ex på bara 3,5 månader.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Det är ingen självklarhet att en fackbok som sålt bra i originalformat även fungerar i pocket, men denna titel har utan tvekan nått ut ännu bredare än de allra flesta.

Kanske är det kombinationen av en lättsam titel och en humoristisk ton men ändå en vetenskaplig grund som lockat folk att läsa både för att förstå sina arbetskamrater och vänner och familj.

Det är inte heller bara i pappersformatet som den skördar framgångar. När BookBeat offentliggjorde sin topplista över de mest streamade ljudböckerna 2017 hamnade Omgiven av idioter på en förstaplacering även där, som den mest lyssnade ljudboken i kategorin fakta/biografi.

– Det känns fortfarande lite overkligt att boken bara fortsätter sälja. Jag var överlycklig när vi passerade 10.000 ex och då satte jag upp en vision om att vi över tid skulle sälja 100.000 ex, det var ju som ett nästan omöjligt mål. Jag hade inte vågat drömma om de här nivåerna när jag skrev boken för fyra år sedan. Eller att det skulle gå att sälja den utanför Sverige, säger Thomas Erikson till Boktugg och tillägger:

ANNONS

– Jag är tacksam mot Hoi Förlag som trodde på idén från början.

Omgiven av idioter har hittills sålts till 20 länder. Utöver Sverige är det: Kanada, Kina, Brasilien, Danmark, Estland, Lettland, Frankrike, Tyskland, Italien, Turkiet, Norge, Polen, Ryssland, Sydkorea, Spanien, Taiwan, Holland och USA. Den är dock inte utkommen i alla länder ännu.

I våras släpptes uppföljaren Omgiven av psykopater (Forum) som även den sålt väldigt bra och är uppe i 55 000 exemplar redan.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se