ANNONS

Julkalender 2017 – lucka 10: Christina Kivi

Christina Kivi

Säg hej till Christina Kivi, PR-ansvarig på Piratförlaget. Här berättar hon om en julklappsbok som fick henne att sätta glöggen i halsen av skratt.

Christina Kivi jobbar med PR och kommunikation på Piratförlaget. Det har hon gjort sedan 2012 och det roligaste med sitt jobb tycker hon är att det är så omväxlande.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

December månad ägnar Christina åt att utvärdera årets lanseringar, vad som har fungerat bra och vad som kan göras annorlunda, samtidigt som planerna för nästa år tar form. Hon träffar journalister för att berätta om aktuella författare och deras böcker, och dessutom är förlaget igång med idéarbetet för Sigtuna litteraturfestival som äger rum 5 maj.

Vad är annars på gång på Piratförlaget just nu?
– Vi är väldigt förtjusta i julen här på förlaget! Myser med glögg, åker vår julvagn som just nu rullar i Stockholms tunnelbana och stöttar bokhandeln på alla sätt vi kan. Nu hoppas vi att våra böcker får vingar och landar som färgglada paket under många julgranar över hela landet!

Christina Kivis julklappstips

Stanna hos mig av Ayobami Adebayo ger jag till alla i min närhet som letar romaner med det där lilla extra. Det är en rik och härlig roman med både humor och svärta, en drabbande berättelse om ett äktenskap och en bok som öppnar dörren till en annan del av världen.

Juldagar – 12 berättelser och 12 festmåltider för 12 dagar av Jeanette Winterson ger jag till min syster eftersom vi båda älskar hennes lekfulla berättelser och underbara språk. En bok som räcker hela jullovet!

ANNONS

Kommer du ihåg någon riktigt bra julklappsbok som du själv har fått?
Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi är den första som jag kommer att tänka på. Jag började läsa boken direkt efter julklappsöppningen, gapskrattade åt den underbara inledningen och försvann sedan in i berättelsen, säger Christina Kivi.

Stanna hos mig

Stanna hos mig

  • Förlag: Piratförlaget
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-10-18
  • ISBN: 9789164205049

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se