fbpx

Julkalender 2017 – lucka 10: Christina Kivi

Christina Kivi

Säg hej till Christina Kivi, PR-ansvarig på Piratförlaget. Här berättar hon om en julklappsbok som fick henne att sätta glöggen i halsen av skratt.

Christina Kivi jobbar med PR och kommunikation på Piratförlaget. Det har hon gjort sedan 2012 och det roligaste med sitt jobb tycker hon är att det är så omväxlande.

December månad ägnar Christina åt att utvärdera årets lanseringar, vad som har fungerat bra och vad som kan göras annorlunda, samtidigt som planerna för nästa år tar form. Hon träffar journalister för att berätta om aktuella författare och deras böcker, och dessutom är förlaget igång med idéarbetet för Sigtuna litteraturfestival som äger rum 5 maj.

ANNONS

Vad är annars på gång på Piratförlaget just nu?
– Vi är väldigt förtjusta i julen här på förlaget! Myser med glögg, åker vår julvagn som just nu rullar i Stockholms tunnelbana och stöttar bokhandeln på alla sätt vi kan. Nu hoppas vi att våra böcker får vingar och landar som färgglada paket under många julgranar över hela landet!

Christina Kivis julklappstips

Stanna hos mig av Ayobami Adebayo ger jag till alla i min närhet som letar romaner med det där lilla extra. Det är en rik och härlig roman med både humor och svärta, en drabbande berättelse om ett äktenskap och en bok som öppnar dörren till en annan del av världen.

Juldagar – 12 berättelser och 12 festmåltider för 12 dagar av Jeanette Winterson ger jag till min syster eftersom vi båda älskar hennes lekfulla berättelser och underbara språk. En bok som räcker hela jullovet!

Kommer du ihåg någon riktigt bra julklappsbok som du själv har fått?
Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi är den första som jag kommer att tänka på. Jag började läsa boken direkt efter julklappsöppningen, gapskrattade åt den underbara inledningen och försvann sedan in i berättelsen, säger Christina Kivi.

Stanna hos mig

Stanna hos mig

  • Förlag: Piratförlaget
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-10-18
  • ISBN: 9789164205049
Populärmusik från Vittula

Populärmusik från Vittula

  • Förlag: Norstedts Förlag
  • Format: Paperback/mjukband
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2012-06-20
  • ISBN: 9789113048031❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny