fbpx

Julkalender 2017 – lucka 9: Sofia Johansson

Sofia Johansson.

Dagens boktips kommer från Kramfors och bibliotekarien Sofia Johansson.

Sofia Johansson tycker att hon har en lugn december trots flytt och byte av arbetsplats på gång.

– Mitt sista projekt är en läsorm som vi har här på huvudbiblioteket, säger hon. Alla lågstadieklasser har blivit inbjudna att vara med och skapa denna läsorm. Kroppen består av ränder där varje rand är 15 minuters läsning, antingen att läsa själv eller lyssna till. Vi började på läslovet och det pågår till jullovet.

ANNONS

I julhelgen ska Sofia packa för flytten men tänker ta det lite lugnt också, äta julmat och försvinna in i en bok mellan varven:

– Jag har planerat att läsa Lägret av Lena Ollmark, Övergångarna av Andreas Kundler och Lisa Linder och Tors hammare av Rick Riordan. Sedan har jag tänkt ta mig tid att läsa något av Kazuo Ishiguro och någon deckare också.

Om man är Sofias styvfar ska man blunda nu men för alla andra går det bra att läsa vidare bland Sofias julklappstips.

ANNONS

Vilka böcker som kom i år skulle du vilja ge bort till någon i jul?
– Jag ska faktiskt ge bort en bok i julklapp. Min styvfar ska få Bo R Holmbergs självbiografi Inte långt från älven: glimtar från en barndom. Bo är uppvuxen i Ådalen och skriver i boken om sin uppväxt. Min styvfar är intresserad av livet förr och av sågverk så jag tänker att det är en bra julklapp, dessutom är den signerad av författaren själv. Sedan skulle jag rekommendera Kurrans och Pigans äventyr av Lisa Moroni, en bilderbok för de små med så himla fina bilder och så Offermossen av Susanne Jansson – den är spännande och en riktig bladvändare.

Om du skulle välja en klassiker att lägga under granen?
Prostens barnbarn av Eva Bexell. Den utkom på nytt förra året och innehåller alla böckerna. En perfekt högläsningsbok som bjuder på många skratt både för barn såväl som för vuxna. Min mamma läste den för mig ett antal gånger under min uppväxt och det är ett av mina starkaste högläsningsminnen än idag. När Carl och Anton ska besöka sin morfar prosten och mormor prostinnan vet man att det är många tokiga påhitt på gång.

 

Köp böckerna


Kurrans och Pigans vinteräventyr

Kurrans och Pigans vinteräventyr

  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-10-02
  • ISBN: 9789163894022

Offermossen

Offermossen


Boken om prostens barnbarn

Boken om prostens barnbarn

  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Format: Klotband
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2016-09-30
  • ISBN: 9789163890635


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Stäng meny