fbpx

Julkalender 2017 – lucka 9: Sofia Johansson

Sofia Johansson.

Dagens boktips kommer från Kramfors och bibliotekarien Sofia Johansson.

Sofia Johansson tycker att hon har en lugn december trots flytt och byte av arbetsplats på gång.

– Mitt sista projekt är en läsorm som vi har här på huvudbiblioteket, säger hon. Alla lågstadieklasser har blivit inbjudna att vara med och skapa denna läsorm. Kroppen består av ränder där varje rand är 15 minuters läsning, antingen att läsa själv eller lyssna till. Vi började på läslovet och det pågår till jullovet.

ANNONS

I julhelgen ska Sofia packa för flytten men tänker ta det lite lugnt också, äta julmat och försvinna in i en bok mellan varven:

– Jag har planerat att läsa Lägret av Lena Ollmark, Övergångarna av Andreas Kundler och Lisa Linder och Tors hammare av Rick Riordan. Sedan har jag tänkt ta mig tid att läsa något av Kazuo Ishiguro och någon deckare också.

Om man är Sofias styvfar ska man blunda nu men för alla andra går det bra att läsa vidare bland Sofias julklappstips.

ANNONS

Vilka böcker som kom i år skulle du vilja ge bort till någon i jul?
– Jag ska faktiskt ge bort en bok i julklapp. Min styvfar ska få Bo R Holmbergs självbiografi Inte långt från älven: glimtar från en barndom. Bo är uppvuxen i Ådalen och skriver i boken om sin uppväxt. Min styvfar är intresserad av livet förr och av sågverk så jag tänker att det är en bra julklapp, dessutom är den signerad av författaren själv. Sedan skulle jag rekommendera Kurrans och Pigans äventyr av Lisa Moroni, en bilderbok för de små med så himla fina bilder och så Offermossen av Susanne Jansson – den är spännande och en riktig bladvändare.

Om du skulle välja en klassiker att lägga under granen?
Prostens barnbarn av Eva Bexell. Den utkom på nytt förra året och innehåller alla böckerna. En perfekt högläsningsbok som bjuder på många skratt både för barn såväl som för vuxna. Min mamma läste den för mig ett antal gånger under min uppväxt och det är ett av mina starkaste högläsningsminnen än idag. När Carl och Anton ska besöka sin morfar prosten och mormor prostinnan vet man att det är många tokiga påhitt på gång.

 

Köp böckerna

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.


Kurrans och Pigans vinteräventyr

Kurrans och Pigans vinteräventyr

  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-10-02
  • ISBN: 9789163894022

Offermossen

Offermossen


Boken om prostens barnbarn

Boken om prostens barnbarn

  • Förlag: Bonnier Carlsen
  • Format: Klotband
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2016-09-30
  • ISBN: 9789163890635

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.