Julkalender 2017 – lucka 19: Rikard Johansson

Rikard Johansson jobbar på ett av Sveriges största antikvariat.

På ett av Sveriges större antikvariat arbetar Rikard Johansson. För den som börjar få idétorka i tomtesäcken tipsar han om både kokböcker och romaner.

I Rönnells antikvariat på Birger Jarlsgatan i Stockholm kränger kunderna böcker för fullt i julhandeln. Under december stiger försäljningen i antikvariatet med ungefär 50 procent, berättar medarbetaren Rikard Johansson.

– Vi har lite julrusch, säger han. Barnböcker och klassiker går bra men också säsongsbetonade titlar som Johans jul.

Själv tänker Rikard fira julen med sill, snaps och potatis och julläsningen står Ture Sventons kokbok för.

– Ture Sventon är alltid efterfrågad hos antikvariat så en nyutgivning av Åke Holmbergs detektiv passar Rönnells bra, säger Rikard som också tipsar om den som klapp under granen.

Har du fler tips på böcker att ge bort?
– Jul igen av Claes Hylinger och Den stora boken om Igelkotten och Mullvaden av Anna Höglund och Gunnar Lundkvist. Sistnämnda är en modern barnboksklassiker och Gunnar Lundkvist har haft flera utställningar hos oss. Och så återutgivningen av Tolstojs Krig och fred – God jul, kriget är över, så ge Krig och Fred en chans.

Jul igen av Claes Hylinger letas upp i närmsta antikvariat!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL