fbpx

Maria Källsson: Det var dags att gå vidare

Maria Källsson, VD Bokmässan. Foto: Alexander Lagergren

Bokmässans vd Maria Källsson lämnar sin tjänst vid årsskiftet. Hon berättar i en intervju med Nya Lidköpings-Tidningen att hon sökte jobbet som vd för Tillväxt Lidköping redan innan årets Bokmässa började.

På morgonen idag gick Bokmässan ut med ett pressmeddelande om att Maria Källsson på egen begäran lämnar tjänsten som vd för Bokmässan. Där kunde man också läsa att inga intervjuer skulle ges utöver pressmeddelandet.

Men Maria Källsson hade faktiskt redan gett en intervju – med Nya Lidköpings-Tidningen som givetvis ville berätta om den nya vd:n för Tillväxt Lidköping.

Hon avslöjar i intervjun att hon sökte jobbet i Lidköping redan innan årets Bokmässa.

ANNONS

– Jag såg annonsen. Den lockade mig och i juni lämnade jag in en ansökan. Jag ville gärna ha det här jobbet. Det finns så många goda förutsättningar att arbeta under med tanke på att det råder en sådan enighet mellan näringslivet och kommunen om vad man vill uppnå. Tillväxtfrågor är även något jag jobbat med den senaste tiden i mitt nuvarande jobb, säger Maria Källsson till Nya Lidköpings-Tidningen.

Under och framför allt dagarna efter Bokmässan spekulerades det i om Maria Källsson skulle få sparken av Bokmässan men hon säger själv att hon inte slutar på grund av att det blev för tufft.

– Nej, då hade jag lagt av redan i våras, säger hon till tidningen.

Och på den raka frågan om varför hon lämnar Bokmässan svarar hon:

– Jag har varit vd i sex år. Det har varit lärorika och spännande år, men nu är det dags att gå vidare. Platsen har blivit allt mer politiserad, vilket i och för sig har sin förklaring. Bokmässan är en spegel av sin samtid.

Jobbet som vd för Bokmässan har kanske framför allt de senaste två åren inneburit en väldigt offentlig position med alla protester mot Nya Tiders medverkan och hot om bojkotter. När det gäller årets Bokmässa och det sjunkande antalet besökare konstaterar hon att besökarna gav 4,2 i betyg vilket var det högsta de fått.

Den 1 januari 2018 tillträder hon sin nya tjänst som vd för Tillväxt Lidköping och ska fokusera på att förbättra näringslivsklimatet i kommunen. Eftersom hon redan bor i Lidköping innebär det också att hon sparar en hel del restid.

Bokmässan har påbörjat en rekryteringsprocess för att hitta Källssons efterträdare. I väntan på det tar Frida Edman över som tillförordnad.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny