ANNONS

Stort upprop i DN: 127 författare bojkottar Bokmässan

Hela 127 författare och översättare, bland dem fyra Akademiledamöter, har skrivit under ett stort upprop som DN nu publicerar. Budskapet: Vi tänker inte vara på Bokmässan så länge Nya Tider är det.

Boktugg skrev en sammanfattning av de stora förlagens kritik mot Bokmässan kring hanteringen av högerextrema tidningen Nya Tider som tillåts ställa ut.

Nu får de understöd av ett stort antal författare, bland dem flera välkända och tunga namn som exempelvis Författarförbundets ordförande Gunnar Ardelius, Peter Englund, författare och tidigare sekreterare i Svenska Akademien och författaren Klas Östergren.

Istället kommer vi att medverka till de alternativa händelser som just nu formeras och kommer att ske samtidigt med mässan på Världskulturmuseet och Göteborgs Litteraturhus, skriver författarna i DN.

ANNONS

Andra författare som nu tackar nej till Bokmässan 2017 är Sara Stridsberg, Göran Rosenberg och Johannes Anyuru. Även Bokmässan brukar locka tusentals författare till de olika scenerna och montrarna så börjar det bli ett rejält problem när både de stora förlagen – och nu stora författarnamn protesterar.

Läs hela uppropet och listan på författarna på DN.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se