Stort upprop i DN: 127 författare bojkottar Bokmässan

Hela 127 författare och översättare, bland dem fyra Akademiledamöter, har skrivit under ett stort upprop som DN nu publicerar. Budskapet: Vi tänker inte vara på Bokmässan så länge Nya Tider är det.

Boktugg skrev en sammanfattning av de stora förlagens kritik mot Bokmässan kring hanteringen av högerextrema tidningen Nya Tider som tillåts ställa ut.

Nu får de understöd av ett stort antal författare, bland dem flera välkända och tunga namn som exempelvis Författarförbundets ordförande Gunnar Ardelius, Peter Englund, författare och tidigare sekreterare i Svenska Akademien och författaren Klas Östergren.

Istället kommer vi att medverka till de alternativa händelser som just nu formeras och kommer att ske samtidigt med mässan på Världskulturmuseet och Göteborgs Litteraturhus, skriver författarna i DN.

Andra författare som nu tackar nej till Bokmässan 2017 är Sara Stridsberg, Göran Rosenberg och Johannes Anyuru. Även Bokmässan brukar locka tusentals författare till de olika scenerna och montrarna så börjar det bli ett rejält problem när både de stora förlagen – och nu stora författarnamn protesterar.

Läs hela uppropet och listan på författarna på DN.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL