fbpx

Maria Källsson har fått nytt jobb – lämnar Bokmässan

Maria Källsson, VD Bokmässan. Foto: Alexander Lagergren

Maria Källsson, som sedan 2012 varit mässansvarig för Bokmässan, lämnar under hösten på egen begäran sin befattning. Hon ska istället bli VD för Tillväxt Lidköping.

– Maria Källsson har valt att lämna sitt uppdrag efter att framgångsrikt ha drivit verksamheten sedan 2012. Hon har hela tiden haft styrelsens och ledningens fulla förtroende. Det sätt på vilket Maria Källsson och hennes medarbetare mycket väl har lyckats genomföra årets Bokmässa under svåra förhållanden, visar på hennes kapacitet och ledaregenskaper. Vi önskar Maria lycka till i hennes nya uppdrag, säger Carin Kindbom, VD och koncernchef för Svenska Mässan i ett pressmeddelande.

– Jag är stolt och glad över att vi lyckades genomföra en bra Bokmässa i år trots de särskilda omständigheterna, säger Maria Källsson. Min övertygelse är att Bokmässan kommer att gå starkare ur detta – och fortsätta vara den stora mötesplatsen mellan författare, läsare, förlag och besökare. Nu är tiden mogen för mig att gå vidare till nya uppgifter.

ANNONS

Maria Källsson tillträder vid årsskiftet som VD för Tillväxt Lidköping. Nu påbörjas en rekryteringsprocess av hennes efterträdare.

Frida Edman, affärsutvecklare vid Bok & Bibliotek, blir tf ansvarig för Bokmässan. Uppdaterat: Frida Edman kommenterar sin nya roll.

Mot bakgrund av hur det stormat kring Bokmässan det senaste året så är det inte oväntat att Maria Källsson väljer att lämna. Bokmässan behöver en nystart på flera plan och det är dags att uppgradera mässans koncept vilket innebär att det är ett bra tillfälle för byte på ledningsposten.

I en intervju med Nya Lidköpings-Tidningen avslöjar dock Maria Källsson att hon sökte jobbet redan innan årets Bokmässa hade ägt rum.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny