Maria Källsson har fått nytt jobb – lämnar Bokmässan

Maria Källsson, VD Bokmässan. Foto: Alexander Lagergren

Maria Källsson, som sedan 2012 varit mässansvarig för Bokmässan, lämnar under hösten på egen begäran sin befattning. Hon ska istället bli VD för Tillväxt Lidköping.

– Maria Källsson har valt att lämna sitt uppdrag efter att framgångsrikt ha drivit verksamheten sedan 2012. Hon har hela tiden haft styrelsens och ledningens fulla förtroende. Det sätt på vilket Maria Källsson och hennes medarbetare mycket väl har lyckats genomföra årets Bokmässa under svåra förhållanden, visar på hennes kapacitet och ledaregenskaper. Vi önskar Maria lycka till i hennes nya uppdrag, säger Carin Kindbom, VD och koncernchef för Svenska Mässan i ett pressmeddelande.

– Jag är stolt och glad över att vi lyckades genomföra en bra Bokmässa i år trots de särskilda omständigheterna, säger Maria Källsson. Min övertygelse är att Bokmässan kommer att gå starkare ur detta – och fortsätta vara den stora mötesplatsen mellan författare, läsare, förlag och besökare. Nu är tiden mogen för mig att gå vidare till nya uppgifter.

Maria Källsson tillträder vid årsskiftet som VD för Tillväxt Lidköping. Nu påbörjas en rekryteringsprocess av hennes efterträdare.

Frida Edman, affärsutvecklare vid Bok & Bibliotek, blir tf ansvarig för Bokmässan. Uppdaterat: Frida Edman kommenterar sin nya roll.

Mot bakgrund av hur det stormat kring Bokmässan det senaste året så är det inte oväntat att Maria Källsson väljer att lämna. Bokmässan behöver en nystart på flera plan och det är dags att uppgradera mässans koncept vilket innebär att det är ett bra tillfälle för byte på ledningsposten.

I en intervju med Nya Lidköpings-Tidningen avslöjar dock Maria Källsson att hon sökte jobbet redan innan årets Bokmässa hade ägt rum.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL