ANNONS

Fredrik Backmans Björnstad blir tv-serie

Produktionsbolaget Filmlance som står bakom tv-succéer som Bron har nu skaffat rättigheterna att förvandla Fredrik Backmans Björnstad till tv-serie.

– I Björnstad finns allt som behövs för att göra en bländande skarp dramaserie. Vi är enormt stolta över att nu få förtroendet att göra Björnstad till en dramaserie i världsklass, säger producenterna Bonnie Skoog Feeney och Ulf Synnerholm från Filmlance international AB i ett pressmeddelande, enligt TT.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Fredrik Backmans En man som heter Ove är en succé både som bok och film, den är nominerad till två Oscars för bästa icke-engelskspråkiga film och bästa smink/mask. Om det blir något pris på Oscarsgalan i Los Angeles den 26 februari 2017 återstår att se.

Filmlance International, ett av Sveriges största oberoende produktionsbolag, har sedan starten 1988 producerat prisbelönade kvalitetsfilmer för både biograf och TV för en publik över hela världen. Bolagets har gjort mer än 100 titlar av publik- och kritikerhyllade långfilmer, animerade barnfilmer, TV filmer, TV-serier och kortfilmer.

Bland dessa finns en lång rad baserade på böcker eller karaktärer i böcker, exempelvis ett antal Beck-filmer och Morden i Sandhamn. Men mest känd är kanske succéserien Bron/Broen, som har blivit en enorm succé över hela världen, flerfaldigt prisbelönad och med en fjärde säsong på gång. Bron/Broen är såld till mer än 157 länder.

De jobbar dessutom med flera kända svenska författare, exempelvis Cilla & Rolf Börjlinds Springfloden och en ny TV-serie signerad Jens Lapidus.

ANNONS

Det låter alltså som att det finns potential att förvandla Björnstad till en sevärd tv-serie.

Björnstad är den första delen i en serie om en liten plats med stora drömmar. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar. Men den handlar också om ett oförlåtligt brott, hur snabbt ett samhälle kan lära sig att blunda, och de fruktansvärda saker vi ibland är redo att göra för framgång. Fredrik Backmans fjärde roman är den allvarligaste hittills. En berättelse om kärleken till en folkrörelse, men även om manlighet, identitet och längtan efter att få visa vem man verkligen är, skriver Piratförlaget på sin hemsida.

Fredrik Backmans agent meddelade nyligen att författaren lämnar Piratförlaget efter bara en bok och återvänder till Forum där han debuterade med just Ove.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se