Malin Persson Giolito skrev Årets bästa svenska kriminalroman 2016

Nu är vinnarna utsedda. Priset för Årets bästa svenska kriminalroman 2016 gick till Malin Persson Giolito för Störst av allt och bästa översatta kriminalroman blev Yxmannen av Ray Celestin.

malin-persson-giolito-storst-av-allt-9789146232414Idag offentliggjordes Deckarakademins priser för 2016 på Svenska Deckarbiblioteket i Eskilstuna. Störst av allt av Malin Persson Giolito utsågs till årets bästa svenska kriminalroman med motiveringen: ”Ett originellt berättat psykologiskt rättegångsdrama på vasst och roligt språk”.

Samtidigt blev det pris till bästa (till svenska) översatta kriminalroman för Yxmannen av Ray Celestin med motiveringen ”Om mord, musik och mysterier i mustig New Orleans-miljö”. Det är dessutom Celenstins debutroman.

Vi har tidigare skrivit om de övriga nominerade. Anders de la Motte, Slutet på sommaren”, Sara Lövestam – Luften är fri, Håkan Nesser – Eugen Kallmanns ögon samt Anders Roslund och Börge Hellström – Tre minuter.

Övriga nominerade för bästa översatta kriminalroman: Elizabeth Hand – Generation Loss, Jax Miller – Var du än är, Nicholas Searle – Den gode lögnaren och Gard Sveen – Den siste pilgrimen.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.