Malin Persson Giolito skrev Årets bästa svenska kriminalroman 2016

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nu är vinnarna utsedda. Priset för Årets bästa svenska kriminalroman 2016 gick till Malin Persson Giolito för Störst av allt och bästa översatta kriminalroman blev Yxmannen av Ray Celestin.

malin-persson-giolito-storst-av-allt-9789146232414Idag offentliggjordes Deckarakademins priser för 2016 på Svenska Deckarbiblioteket i Eskilstuna. Störst av allt av Malin Persson Giolito utsågs till årets bästa svenska kriminalroman med motiveringen: ”Ett originellt berättat psykologiskt rättegångsdrama på vasst och roligt språk”.

Samtidigt blev det pris till bästa (till svenska) översatta kriminalroman för Yxmannen av Ray Celestin med motiveringen ”Om mord, musik och mysterier i mustig New Orleans-miljö”. Det är dessutom Celenstins debutroman.

Vi har tidigare skrivit om de övriga nominerade. Anders de la Motte, Slutet på sommaren”, Sara Lövestam – Luften är fri, Håkan Nesser – Eugen Kallmanns ögon samt Anders Roslund och Börge Hellström – Tre minuter.

Övriga nominerade för bästa översatta kriminalroman: Elizabeth Hand – Generation Loss, Jax Miller – Var du än är, Nicholas Searle – Den gode lögnaren och Gard Sveen – Den siste pilgrimen.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL