fbpx

James Patterson satsar på kortromaner – BookShots

James Patterson är en av världens bäst säljande författare, främst i USA. Nu vill han revolutionera bokbranschen med ett nytt format – korta actionspäckade romaner på endast 150 sidor som han kallar BookShots som kallas ”Uber for Books”.

Den amerikanska bästsäljande författaren James Patterson är extremt produktiv och jobbar ofta tillsammans med medförfattare på sina böcker. Sedan debuten 1976 har han haft över 100 böcker på New York Times bästsäljarlista och sålt över 300 miljoner exemplar av sina 147 romaner.

BookShots beskrivs som intrigdrivna böcker på under 150 sidor som ska kosta under 5 dollar (40 kronor).

ANNONS

Jag är en disruptor, sa Patterson på en presskonferens.

De två första böckerna under det nya varumärket har redan släppts i USA och inkluderar en ny bok i hans populära Alex Cross-serie.

Så här marknadsförs de nya böckerna i en påkostad reklamfilm:

Frågan är om denna nya trend blir en framgång. Många läsare söker ofta tjocka böcker som ger ”valuta för pengarna” men kanske är detta ett sätt att nå ovana läsare som avskräcks av en 600-sidig tegelsten?

Det ligger lite i linje med Storytels satsning på timslånga avsnitt i följetongsform.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny