Dolly Parton skriver debutroman ihop med James Patterson

Artisten Dolly Parton debuterar nästa år som romanförfattare. Arkivbild: Wade Payne/AP/TT.

Countrystjärnan Dolly Parton har skrivit en roman tillsammans med deckarförfattaren James Patterson, skriver Rolling Stone och flera andra amerikanska tidningar.

Run, Rose, run handlar, enligt förlaget Little, Brown and Company om en artist som dyker upp i Nashville. Hon är en stigande stjärna, på väg att slå igenom med låtar om det hårda livet som hon har bakom sig. Men hennes förflutna är henne hack i häl.

James Patterson är en av världens mest populära deckarförfattare, och han har flera gånger skrivit böcker ihop med andra författare, bland andra Liza Marklund. Dolly Parton är inte heller hon någon författarnovis, hon har skrivit ett antal memoarer, bland annat Dolly Parton: Songteller.

Romanen får även sällskap av ett nytt album, där alla låtar är baserade på personer och situationer i boken. Run, Rose, run släpps den 22 mars 2022.

Boktuggs funderingar: Kommer Mondial att plocka upp Pattersons senaste samarbete? De gav ju ut Pattersons bok med Bill Clinton och släppte duons andra bok för en månad sedan, Presidentens dotter. Och sen är frågan: Kommer vi att få höra Patterson sjunga duett med Parton på plattan?

Bok av Dolly Parton och James Patterson har en bok ihop

Run Rose Run

Run Rose Run

  • Förlag: Random House UK
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-03-07
  • ISBN: 9781529135688
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL