Barn är en viktig målgrupp för Nextory som gärna vill öka läsandet av eböcker. Foto: Nextory.

Nextory: Vi växte med 200 procent första kvartalet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Även trean (?) på marknaden, Nextory, fortsätter att växa. Under första kvartalet 2018 visar Nextory en tillväxt på 200 procent jämfört med samma period under förra året.

– Vi ligger före våra planer och har en fortsatt stark tillväxt, säger Shadi Bitar, grundare och vd Nextory i ett pressmeddelande.

Den 16 mars 2018 meddelade Nextory att de även tagit in 51 miljoner kronor för fortsatt expansion. Nya delägare är bland annat LK Finans AB tillsammans med tidigare investerare Industrifonden och ACACIA.

– Vi växer kraftigt och ligger före våra planer. Med förstärkt finansiering av våra tidigare ägare och nya ägare kan vi nu satsa på att växa ytterligare i Sverige och även utomlands. Jag ser positivt på branschens utveckling och på möjligheten att bidra till ökat läsande, vilket jag värnar om extra mycket, säger Shadi Bitar.

BookBeat växte med 130 procent under första kvartalet, det gäller dock hela verksamheten, även utländska marknader. Storytel växte på den svenska marknaden med 26 procent första kvartalet 2018 jämfört med samma period 2017, räknat i antal abonnenter.

Procentuellt sett visar alltså Nextory den största tillväxten av de tre etablerade streamingtjänsterna. Men utifrån de siffror som finns tillgängliga är Storytel fortfarande störst och växte (troligen, eftersom vi inte fått siffror på antal abonnenter från Nextory och BookBeat) mest även i antal abonnenter under första kvartalet.

Så om Nextory och BookBeat faktiskt tar marknadsandelar eller om det fortfarande är totalmarknaden som växer lika fort är oklart. Liksom vilken effekt Bokus Play (ljudbokstjänsten från Sveriges näst största nätbokhandel) kommer att få under det andra kvartalet och resten av året.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.