Anja Gatu föreslås som ordförande i Författarförbundet

Anja Gatu. Arkivbild: JOHAN NILSSON/TT.

Anja Gatu föreslås som ny ordförande för Svenska Författarförbundet, rapporterar Dagens Nyheter.

– Jag blev otroligt glad och stolt över att bli föreslagen till ett så otroligt viktigt uppdrag. Jag känner en stor ödmjukhet inför det, säger den 41-åriga författaren och tidigare journalisten till tidningen.

Anja Gatu hade med en text i antologin ”Fittstim” som gavs ut 1999. Hon gav ut sina första egna verk 2015 och har skrivit både barnböcker och sportböcker sedan dess. Tidigare var hon bland annat sportchef på Sydsvenskan och programutvecklingschef på P4 Malmöhus.

För ett par veckor sedan meddelade Grethe Rottböll att hon avgår som Svenska Författarförbundets ordförande efter sex år på posten.

Boktuggs fotnot: Läs Boktuggs intervju med Anja Gatu om hennes fotbollsböcker med damlandslagets stjärnor i huvudrollen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.