Författarförbundet mildrar varning för Modernista

🟨 Gult kort. I juni 2022 gick Sveriges Författarförbund ut med en varning till sina medlemmar om att ingå avtal med förlaget Modernista efter ett uppmärksammat bråk kring ett avtal med två översättare. Sveriges Författarförbund meddelar nu att de tar bort varningen för författare att ingå avtal med Modernista, men låter varningen för översättare kvarstå ytterligare en tid.
”Författarförbundet har efter en tids dialog med Modernista fått försäkringar om att de i fortsättningen ska uppfylla de väsentliga krav vi ställt på dem. Eftersom problemen varit störst för just översättarna vill vi avvakta och se att en förbättring verkligen sker innan vi tar bort varningen även för översättare. Vi uppmanar därför de medlemmar som översätter för Modernista att fortsätta skicka in alla nya avtal för granskning”, skriver förbundet i ett mejl.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.