Mycket insynshandel i Storytel-aktien

Aktiemarknad. Efter Storytels rapport den 15 februari har det varit mycket insynshandel i aktien, det vill säga av styrelseledamöter, ledning och närstående (exempelvis bolag). Det skapar många frågetecken på börsen.
Grundaren Jonas Tellander sålde först 200 000 aktier för 11,5 Mkr och köpte sedan 48 880 aktier (till ett högre pris) för 2,9 Mkr.
VD Johannes Larcher har sålt nästan hela sitt innehav, 110 000 aktier och har nu bara kvar 25 000 aktier, för nästan 5,7 Mkr.
”Transaktionen beror på personliga, ekonomiska skäl och är inte på något sätt relaterad till bolaget eller dess prestation”, skriver Johannes Larcher i en kommentar till Dagens industri.
Jonas Sjögren däremot har köpt på sig aktier i flera omgångar. De senaste två veckorna har han köpt totalt 83 765 aktier för 4,6 Mkr. En annan delägare är finska Otava som köpt 138 355 aktier för 7,6 Mkr. För att sätta det i perspektiv motsvarar Otavas post 0,18 procent av Storytel.
Även Kristin Widell, Chief People Officer, har sålt en mindre post på 1474 aktier för drygt 78 000 kr.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.