Jon Fosse tackar nej till Nobelaktiviteter och intervjuer

Författaren Jon Fosse kommer bara att delta i absolut nödvändiga aktiviteter i samband med att Nobelpriset delas ut. Arkivbild: OLE BERG-RUSTEN/NTB/TT.

Årets Nobelpristagare i litteratur Jon Fosse kommer bara att delta i absolut nödvändiga Nobelaktiviteter i samband med att priset delas ut. Det innebär att han tackar nej till alla intervjuer.

Jon Fosse tackar också nej till att delta i en presskonferens. Han kommer enbart att delta i de aktiviteter han förbundit sig till att delta i.

”Efter Fosses eget önskemål utgår presskonferensen och alla intervjuer” säger Louise Hedberg i Svenska Akademien till VG.

Pristagaren själv säger att han ser fram emot att få dagarna i Stockholm avklarade.

”Större sociala sammankomster ger mig ingen glädje” säger Jon Fosse till tidningen.

Enligt Svenska Akademien kommer Fosse att hålla sin Nobelföreläsning samt besöka Rinkeby bibliotek för det traditionsenliga mötet med elever i Rinkeby, som läser och arbetar med verk av varje års pristagare.

Nobelpriset delas ut 10 december. Jon Fosse är den förste norske författaren på 95 år att få Nobelpriset i litteratur.

Text: VIVVI ALSTRÖM/TT

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.