En bar fylld av Hemingways

Andy Newman/AP/TT Juryn består av tidigare vinnare i Hemingway look alike-tävlingen på Sloppy Joe's Bar i Key West, Florida.

Den som söker en surrealistisk Hemingway-upplevelse kan bege sig till Sloppy Joe’s Bar i Key West Florida där den tre dagar långa tävlingen om vem som är mest lik Nobelpristagaren Ernest Hemingway just nu pågår.

140 personer deltar i årets tävling varav flera återkommer år efter år och också har med sig sin egen hejarklack.

Det var under åren i Key West som Hemingway skrev klassiker som ”Klockan klämtar för dig” och ”Att ha och att inte ha”. En stor del av sin tid tillbringade han dock på Sloppy Joe’s Bar där hans samtida dubbelgångare nu blir granskade av en jury bestående av tidigare vinnare i tävlingen.

Tävlingen arrangeras under de årliga Hemingwaydagarna där även fisketävlingen Key West Marlin Tournament ingår.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,