Barbie startskottet för Mattels filmsatsning

🧸 Leksaksfilmer. Ingen lär ha missat att det finns en ny Barbie-film ute. Leksaksjätten Mattel har redan offentliggjort planer på ytterligare tretton filmer med bland annat leksakerna He-Man och Hot Wheels (som ska produceras av J.J. Abrams). Ytterligare 45 (!) filmer är under utveckling, skriver The New Yorker i en artikel om Barbiefilmen och Mattels satsning där de sneglat på vad Lego gjort med animerade filmer och vad Hasbro lyckats med via filmatiseringen av Transformers (som blivit en serie biofilmer).
Vad innebär det för bokbranschen? Ja, att en del barnböcker baserade på de nya filmerna kommer att licensieras är inte orimligt att anta. Sommarens utgivning är dock begränsad till Barbie – målarbok och Barbie – Du kan bli en modedesigner.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.